logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food test: Baha Breeze en Moonpop Veggiez

Fris, zomers en luchtig. De eerste zonnestralen hebben zich al laten zien en ik moet zeggen: ik heb al zin in de zomer! Lekker buiten eten, in de tuin genieten van het zonnetje en de frisse bries. Om alvast in de stemming te komen mocht ik een paar zomerse snacks uitproberen – en die maakten het zomergevoel alleen maar sterker! Wij probeerden de snack Moonpop Veggiez en het zomerse drankje Baha Breeze uit. Benieuwd naar onze mening? Lees snel verder!

Moonpop Veggies

Moonpop ken je misschien wel: een tijdje geleden zetten we onze tanden in de Moonpop Popcorn. De nieuwe snack heeft meer weg van een lekkere chips, luchtig en krokant. Het mooie is, dat deze krokante snack glutenvrij, vegan, luchtig, cruncy én lekker is. De Moonpop Veggiez zijn gemaakt van enkel en alleen groentes. Ze zijn gemaakt een mix van linzen, kikkererwten, bonen, maïs en erwten. Deze mix is gepoft en gekruid. Daar kun je dus lekker van genieten, zonder je schuldig te voelen over een overkill aan calorieën. Bovendien hebben de zakken een nette inhoud van 85 gram: daardoor zul je er ook minder snel te veel van eten, hoe lekker ze ook zijn. Een perfecte snack voor tussendoor! De Moonpop Veggiez zijn verkrijgbaar in de smaken Sea Salt en Sweet BBQ. Sea Salt heeft een intens zoute smaak, maar zonder die scherpe zoutsmaak van normaal keukenzout. Rijk van smaka dus, heerlijk op een warme zonnige dag. De Sweet BBQ lijkt in eerste instantie een stuk subtieler gekruid te zijn, maar heeft een onmiskenbaar pittig randje, die best lang blijft hangen. De typische rokerige barbecuesmaak vonden wij niet nadrukkelijk aanwezig, en dat is wel jammer. Wat dat betreft had de naam Sweet Chili beter gepast.

Baha Breeze

De eerste reactie van Baha Breeze Tropical was: wauw, dit is Fanta zonder prik! Maar dan wel met een flinke dosis minder suiker en calorieën… en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Nou ja… dat laatste dachten we natuurlijk niet, we waren te druk bezit met genieten van ons heerlijk koele drankje! De beide Baha Breeze-varianten Tropical en Mango Pineapple zorgen zonder twijfel voor die tropische vibe in huis. Perfect voor een Hawaii Staycation 🙂 waarbij ook het kleurrijke ontwerp van het blikje zijn uitwerking heeft. Je drinkt ze bij voorkeur zo koud mogelijk, zorg dus dat je deze rakkers in de koelkast hebt staan voor je ze drinkt.

Het zijn echte smaakexplosies, geweldig om te drinken. Als voordeel heb je zo’n beetje de helft van de suiker van vergelijkbare drankjes, ongeveer 4,5 gram per blikje (19 kcal). Daardoor kun je het drankje ook prima drinken tijdens de lunch, niet alleen als verfrissing of ontspanmomentje. Alle ingrediënten zijn vol van smaak en puur natuur, maar daar houdt het goede nieuws niet op. Baha Breeze is 100% recyclebaar door het aluminium blik en CO2 neutraal. De CO2 uitstoot wordt compenseerd door de ontbossing te beschermen via geselecteerde partners. Qua smaak gaat onze voorkeur trouwens echt uit naar de tropical. Deze heeft de meest intense smaak, hij is simpelweg het zoetst van de twee. Op een warme dag is de Mango Pineapple daarentegen waarschijnlijk wat dorstlessender.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.