logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food review: Wakuli koffie


Wellicht heb je wel eens gehoord van Wakuli: het merk is namelijk flink aan de weg aan het timmeren met hun koffie! Daarbij is overigens niet alleen de koffie erg lekker en spraakmakend, beter is nog het verhaal erachter. Wat je moet weten, is dat Wakuli koffiebonen haalt uit drie verschillende landen: namelijk de Braziliaanse Catuai en Novo Mondo, de Ethiopische Heirloom en de Indonesische Unique robusta. Het meest bijzondere aan dit merk is echter dat het opstaat tegen het onrecht. Normaal gesproken krijgt een koffieboer namelijk slechts 7% winst – en dat is niet veel, zeker niet voor het harde werk dat er in zit. Veel van de extra prijs die merken betalen, gaat niet naar de boeren, maar naar andere schakels in het proces. De winst blijft hoger in de boom hangen… Wakuli heeft echter een geheel eigen logistieke keten en heeft daarmee alle schakels zelf in handen. Zij betalen de boeren dus zelf uit en ze een echt eerlijke prijs geven – waarbij ze gemiddeld 21% winst ontvangen!

Per post

Een ander handig element aan de Wakuli koffie is dat je de koffie netjes per post ontvangt. In een brievenbusdoosje, wel te verstaan, zodat je er niet thuis voor hoeft te blijven. In het recyclebare doosje zit niet alleen een mooie stazak met koffie, die je middels een ziplock kunt dichtritsen en kunt ontluchten met een ventiel, maar ook een boekje met achtergrondinformatie. In de verpakking vind je de branddatum, het aantal gram en een QR-code, waarmee je naar de Wakuli website gaat. In de doos vind je bovendien leuke en leerzame informatie over jouw bestelde koffieboon. Zo vind je daarop het land van herkomst, de manier van bewerken, de geldstroom en meer informatie over de koffie zelf. Na het openen van de verpakking komt je de heerlijke geur van de gebrande koffiebonen tegemoet: nootachtig, aardetonen en een zachte kruiding… heerlijk!

Hoe smaakt Wakuli koffie?

Wakuli gebruikt een omniroast om de koffiebonen te roosteren. Omniroast is een lastige techniek, waarmee je – mits goed gebruikt – koffie kunt gebruiken voor zowel filter- als espressokoffie. Ik heb de bonen zelf gemalen en gebruikt in een mokkapotje en in een volautomatische espressomachine, in beide gevallen gave ze een geweldig resultaat! Het levert een heerlijke warme en vooral volle smaak, vol aroma’s van rietsuiker, noot en vooral de cacao kwam er lekker doorheen. Een heerlijke koffie die niet alleen als espresso goed doorkomt, maar zich ook goed leent voor een cappuccino of latte!

Wakuli met korting? Gebruik Coolekoffie bij het afrekenen en ontvang 50% korting bij je eerste bestelling!


Recensie over Wakuli koffie

CooleSuggesties topper

Wakuli heeft bijzondere melanges, die bij de meeste mensen goed in de smaak zullen vallen. De aroma’s binnen de koffie zorgen voor een volle smaak en een geweldige smaakbeleving, die niet alleen voor de ‘ochtenkoffiedrinkers’ plezierig zijn, maar ook voor de echte genieters van koffie. Hier neem je een slok van om hem even goed te proeven! De smaken zijn duidelijk aanwezig en zullen bij iedereen voor een verrassing zorgen. Het is bovendien erg goed en nobel om te weten dat de boeren en eerste schakels in het traject een belangrijk deel van de winst krijgen. Dat alleen al zorgt voor een goed gevoel. Verwarmend op alle fronten! Bovendien is het super makkelijk, zo’n abonnement bij Wakuli. Iedere week een zakje koffie in de bus? Easy peasy.

Score: 9


Informatie

Wakuli koffie, Wakuli
Meer weten?
Prijs: 5.99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.