logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food review: Nurishh: plantaardige kaas

Het nieuwe merk Nurishh richt zich op de vegan consument: mensen die geen dierlijke ingrediënten gebruiken of dierlijke materialen accepteren. Ze gaan een stapje verder dan vegetariërs, die alleen geen vlees eten. Mensen met een vegan dieet hebben nog een extra uitdaging: ze eten bijvoorbeeld ook geen zuivel of eieren… of eten waar deze ingrediënten in verwerkt zitten! En dat is stiekem best wel wat. Zou jij bijvoorbeeld zonder kaas kunnen? Een groot bijkomend voordeel aan het ontbreken van melkbestanddelen in Nurishh is bovendien dat ze geschikt zijn voor mensen met een lactose intolerantie of allergie voor melkeiwit! Tijd om deze plantaardige kaasvervanger eens uit te proberen.

We smelten de Nurishh!

De plantaardige producten van Nurishh zijn bij uitstek geschikt om te smelten. Vergelijk je ze namelijk zo met normale kaas, dan kom je eerlijk gezegd van een koude kermis thuis. Nurishh is dan hard, korrelig en weinig aangenaam om te eten. Verwarm je de kaas en laat je hem even smelten, dan heb je een heerlijk zachte en romige structuur, waar kaas nog een puntje aan kan zuigen! Het wordt dan bijna smeerkaas-achtig qua substantie. Dat komt omdat Nurishh is gemaakt op basis van kokosolie, dat heel mooi smelt. Een geweldig product voor bijvoorbeeld op een pizza of over een lasagne. Of denk eens aan een plak Nurishh met cheddar op je hamburger (die overigens wel wat sterker van smaak mag zijn naar mijn smaak) of geraspte Nurishh met mozzarella-smaak op je pizza.

Gezonder alternatief

Afgezien van het feit dat er geen dierlijke bestanddelen zijn gebruikt in deze plantaardige kaasvervanger, zijn er nog een paar andere voordelen verbonden aan de producten van Nurishh. De producten zijn bijvoorbeeld rijk aan calcium en vitaime B14 – en bevatten minder verzadigd vet dan kaas en andere plantaardige alternatieven.

De oorsprong van Nurishh: Frans familiebedrijf

Nurishh is onderdeel van het familiebedrijf Le Groupe Bel, dat gerund wordt door de Franse familie Jouault. Deze Franse familie maakt al generaties lang kwaliteitskazen. Toen ze erachter kwamen dat opa lactose-intolerant was, besloten ze om op zoek te gaan naar een plantaardig alternatief. Ze hebben hun expertise in het maken van traditionele, rijke en romige Franse kazen ingezet om plantaardige producten te ontwikkelen waar iedereen van kan genieten. Deze expertise proef je terug in de producten van Nurishh.

Verkrijgbaarheid

De vier plantaardige producten van Nurishh zijn verkrijgbaar in vier varianten bij geselecteerde Albert Heijn filialen en op ah.nl:

Nurishh Plakken Original, adviesprijs: € 2,99
Nurishh Plakken met Cheddar – smaak, adviesprijs: €2,99
Nurishh Geraspt Original, adviesprijs: €2,89
Nurishh Geraspt met Mozzarella – smaak, adviesprijs: €2,89

Enchilada’s zijn heerlijk om te eten, maar bevatten van origine gehakt en kaas. Daarmee zijn ze dus eigenlijk niet geschikt voor mensen met een vegetarisch of vegan dieet. Maar: dankzij alternatieven als Nurishh worden er nieuwe deuren opengezet. Zet je tanden hier maar eens in!


Recept: Vegan / vegetarische enchilada’s

Vegan / vegetarische enchilada'sVoorbereiding: 0 uur en 15 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Mexico
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 8 kleine tortilla’s
  • 1 blik chilibonen
  • 1 pot bruine bonen
  • 1 blik maïs
  • 1 groot blikje tomatenpuree (70 gram)
  • Plakken Nurishh naturel

Zo maak je het

  1. Deze vegan enchilada’s zijn heel eenvoudig te maken.
  2. Doe de chilibonen, bruine bonen, maïs in een pan en verwarm deze.
  3. Voeg, zodra je de inhoud verwarmd hebt, de tomatenpuree toe en roer alles goed door.
  4. Vet een ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Leg een tortilla tegen de korte rand van de ovenschaal. Doe er een flinke schep (ongeveer 1/8) van het mengsel in en vouw de tortilla dicht.
  6. Leg er een tweede tortilla tegenaan en herhaal deze stappen.
  7. Doe hetzelfde met de andere 6 tortilla’s.
  8. Leg plakken Nurishh kaas over de tortilla’s en zet de schaal 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
  9. Smakelijk eten!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.