logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food review: Holie Goodies ontbijtgranen voor kinderen

HOLIE__Cereals 3 smaakjes

Ontbijt is de gezondste maaltijd van de dag. Nou ja – dat is niet helemaal waar, maar je moet hem niet overslaan. Dat is een ding wat zeker is. Je teert de hele ochtend op wat je ’s ochtends eet. Make it count! Helaas is het niet zo eenvoudig om een lekkere en gezonde ontbijtmaaltijd op tafel te zetten, waar iedereen van smult. Ontbijtgranen is een makkelijke keuze, maar die staan stiekem bol van de suikers en bevatten bizar weinig vezels. Je denkt wel dat je gezond ontbijt, maar de werkelijkheid is anders. De mannen achter Holie Goodies vonden dat het tijd was voor verandering.

Zoet en gezond

Gelukkig vonden zij een gezond alternatief voor suiker: stevia! Deze relatief nieuwe zoetstof wordt door de voedingsmiddelenindustrie met open armen binnengehaald. Het plantenextract smaakt zoeter dan suiker – persoonlijk vind ik het qua smaak meer van het omstreden aspartaam hebben dan van suiker, vooral door de kenmerkende nasmaak. Maar nogmaals: het is een natuurlijke zoetstof, zonder de gezondheidsrisico’s. Toch moet er er van houden, die zoete smaak.

Drie varianten

Vooralsnog zijn er drie varianten beschikbaar: appel-kaneel, aardbei en chocolade. Die laatstgenoemde is de minst zoete, en in ons huishouden ook de favoriet. Hoewel de aardbei ook in goede aarde valt, zeker als je ‘m combineert met stukjes vers fruit. Ik moet ook melden dat wanneer je de ontbijtgranen combineert met yoghurt, die zoete smaak behoorlijk wordt opgeheven. Laat het even staan, je zult merken dat de ontbijtgranen nauwelijks inboeten qua krokantheid! Erg indrukwekkend.

Recensie over Holie goodies ontbijtgranen

Holie Goodies heeft qua smaak geen echte indruk weten te maken in ons huishouden. Het is niet gigantisch speciaal mega-lekker. Daarentegen is het wel lekker en in ieder geval een stuk gezonder dan de reguliere ontbijtgranen, vooral omdat het ongeveer 70% minder suiker bevat dan de meeste gezoete ontbijtgranen en bovendien meer vezels. Het heeft zelfs twee keer zo veel vezels dan havermout. Hoe gaaf is dat? We waren wel unaniem over de structuur: die is heel erg prettig. De bolletjes zijn en blijven een beetje krokant, het is niet plakkerig aan de tanden en je hebt ook geen grote stukjes die snel tussen je tanden gaan zitten.

Door: CooleSuggesties
Score: Holie goodies ontbijtgranen krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Holie goodies ontbijtgranen, Holie Goodies
Klik hier voor de website
Prijs: 3,29 euro.

Ga direct naar Holie goodies ontbijtgranen op AH.nl.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.