logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food review: Frank en Fresh coffee


Nederlanders drinken oude koffie! Nou ja – wel warme, net gezette koffie, maar de koffiebonen in de supermarkt zijn gemiddeld minimaal twee maanden oud. Soms nog wel ouder. Kijk maar eens naar de datum op de pak. Bizar toch, dat gebrande koffiebonen zo lang goed blijven? Nou… dat zijn ze dus eigenlijk niet. Iedereen met een goede baristamachine kan daarover meepraten. Die krijgen namelijk twee soorten portafilters meegeleverd. Eentje voor versgebrande koffiebonen en eentje voor ‘supermarktkoffie’, waarbij het eigenlijk niet meer uitmaakt hoeveel koffie je d’r in doet of hoe hard je ‘m aanduwt. De echte smaak is dan toch al weg! Gebrande koffie is na vier weken de meeste aroma’s al kwijt, na twee maanden al eigenlij kniet meer te gebruiken. Het nieuwe koffiemerk Frank & Fresh Coffee kan je voorzien van vier verse koffies, die speciaal op bestelling worden gebrand. Hieronder zie je de eerste verpakking, om je alvast een idee te geven.

Meer aandacht voor kwaliteit

Nederlanders willen betere koffie drinken, zowel de stijging van de verkoop van koffiebonen als espressomachines laat dit zien. Zelfs wij zijn gezwicht en gebruiken een baristamachine, waarin we zelf onze bonen malen en aandrukken in de tamper. Toch koopt het gros van de mensen nog altijd hun koffiebonen in de supermarkt. Zonde! Die bonen zijn gemaakt om lang te bewaren, wat ten kotse gaat van de smaak en de aroma’s. Als je weet dat vergebrande koffiebonen na twee maanden eigenlijk al van hun smaak zijn ontdaan, kun je al indenken hoeveel daar nog van over is met een zak koffiebonen uit de supermarkt. Zo zijn deze bonen gemiddeld al minimaal twee maanden oud als jij ze koopt. Nee, het beste is om gebrande koffiebonen binnen een maand te gebruiken. Zo geniet je optimaal van de smaak en de aroma’s en proef je ook echt de verschillen tussen de varianten.

Branden op bestelling

Frank & Fresh Coffee gaat hier tegenin. Zij willen echt verse koffie leveren. En wel op een heel bijzondere manier: het nieuwe koffiemerk brandt de espressobonen op bestelling en bezorgt de bonen precies één week na branding, voor het weekend, bij jou thuis. Gewoon door de brievenbus. Zo drink je jouw espresso, cortado, cappuccino, flat white, latte of geheel eigen creatie op het moment dat-ie het allerlekkerst is.

Vers genieten

Daarmee breekt Frank & Fresh Coffee met ‘houdbaar tot’ en kiest voor ‘het allerlekkerste tussen’. “Alle koffie wordt immers oud, ook die van ons”, legt Marc Kluijver verder uit. “In de eerste week moeten de bonen nog ontgassen. Daarom raden wij aan koffie alti jd tussen één en vier weken na branding te drinken.” Naast versheid, garandeert Frank & Fresh Coffee ook de beste kwaliteit koffiebonen, die natuurlijk voor een eerlijke prijs zijn ingekocht en bovendien duurzaam worden verpakt.

Vier smaken koffie

Frank & Fresh Coffee start met vier verschillende smaken: Funky & Fruity, Sweet & Soft, Raw & Robust en Bold & Brave. Het koffiemerk heeft daarmee voor iedere koffiedrinker wat wils. Van een zoete en romige single origin tot een stevige en brutale blend. Voor de vier smaken werkt het nieuwe koffiemerk uitsluitend met specialty coffee van drie verschillende origines: Brazilië, Colombia en Rwanda.

Genieten van echt verse koffiebonen? https://frankandfreshcoffee.com/

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.