Vegetarische snacks van Beckers
100% vegetarisch
Nederlanders zijn gek op snacken, zo eten we gemiddeld 25 kroketten en 37 frikandellen per jaar en bij de Olympische Spelen in 2018 gingen er maar liefst 22.000 bitterballen doorheen! Daarnaast is er de trend van minder vleesconsumptie en een bewustere leefstijl van consumenten. Beckers combineerde deze twee feiten en slaagde erin het perfecte recept voor heerlijke 100% vegetarische snacks te ontwikkelen; oer-Hollands, toch verantwoord en met de tijd mee. Een complete plantaardige productlijn met alternatieven voor Beckers’ lekkerste en populairste snacks volgde daarop. Kamiel Steendijk, CEO van Izico Group (de producent van Beckers) is trots op zijn development team: “Met de komst van Beckers Veggie spelen we perfect in op de trend waarbij steeds meer consumenten (af en toe) vegetarische keuzes maken. We zijn de allereerste binnen het Nederlandse retail landschap die dat gelukt is en daar ben ik heel trots op!”
Meer vegetarisch bij Jumbo Supermarkten
In de komende weken worden twaalf nieuwe vegetarische en vegan producten toegevoegd aan Veggie Chef, waaronder vleesvervangers, brood- en toastsalades en snackbroodjes. Daarmee telt het unieke huismerk inmiddels bijna 50 producten. Zo vind je hot spicy falafel balletjes en chiliburgers in het schap en kun je op de broodafdeling terecht voor een vegasauzijnenbroodje of spinaziegeitenkaasbroodje. Twee weken geleden introduceerde Jumbo al het grootste veganassortiment van Nederland bij de nieuwe Jumbo Foodmarkt in Groningen. Vanaf 2019 worden meerdere winkels en Foodmarkten, te beginnen in Amsterdam, uitgerust met een apart veganschap met daarin zo’n 35 nieuwe houdbare, diepvries en koelverse producten. Daarin vind je vleesvervangers, diverse yoghurts, verschillende pizza’s en ijssoorten.
Zuiderzeemuseum presenteert Zuiderzeekoffie & Polderwafels
De Polderwafel is een zoet gebakje, een nieuwe interpretatie van de aardappel, hoeksteen van de Nederlandse keuken. De voltooiing van de Afsluitdijk in 1932 heeft geleid tot grote inpolderingen in het Zuiderzeegebied, die ook nu nog worden gebruikt voor de aardappelteelt. Rond de Zuiderzee werd spaarzaam met energie omgegaan en ging het koken vaak samen met andere zaken in de huishouding. Op basis hiervan is Zuiderzeekoffie ontwikkeld: slow coffee, gezet met moderne zettechnieken op basis van de gebruiken van vroeger. Hiervoor werkt Foodcurators samen met de specialisten op het gebied van slow coffee, Koffiebranderij Mocca d’Or (sinds 1930). Ter gelegenheid van de presentatie van deze aanvulling op ZuiderzeeFood geeft Niels te Vaanhold, barista bij Mocca d’Or én de beste koffieproever van Nederland, diverse koffieworkshops in de koffiebar op de Dutch Design Week.
Na de presentatie op de Dutch Design Week is de Zuiderzeekoffie en de Polderwafel in de weekenden en vakanties verkrijgbaar bij het Zuiderzeemuseum.