logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Flip Fiasco- Oeps…

Dit boek, met in de hoofdrol Flip Fiasco gaat over een detectivebureau. Het heet Fiks Fiasco BV. Dat komt omdat zijn zakenpartner Fiks heet. Fiks is trouwens een ijsbeer. Flip is heel erg gefocust op zijn bedrijf waardoor hij niet echt omkijkt naar school. Hij haalt ook alleen maar slechte cijfers. Misschien komt dat door de figuren die hij altijd op het antwoordblad invult, maar dat weet ik natuurlijk niet zeker. Ik ben ook geen detective.

Concurrent

De moeder van Flip vind het niet goed dat Flip school zo verwaarloosd. Maar hij heeft het ook te druk met zijn bureau. Zijn bedrijfswagen is gejat. Hij heette de Fiascomobiel, het is de segway van zijn moeder en het is waarschijnlijk gestolen door zijn aardsvijand. Fiona Fiona is haar naam, ook wel de Kwaaie Pier genoemd. Fiona Fiona heeft ook een detectivebureau en zit bij Flip in de klas. Hoewel dit zeer ernstige bedrijfssabotage is, heeft het bureau nog iets ergs te verduren. Flip z’n moeder heeft gedoe op haar werk, waardoor ze het niet rond krijgt met de financiering. Ze gaan dus verhuizen.

Verhuizing

Door de verhuizing woont Flip nu in een krappe flat, en helaas is daar weinig plek voor een detectivebureau. Zijn moeder vond zijn cijfer al niet geweldig, maar na een paar nullen op rij was de tijd toch wel op. Flip moest zijn bedrijf tijdelijk stopzetten en zich op school focussen. Maar er verandert nog iets drastisch voor Flip: zijn moeder vindt dat Fiks weg moet omdat Flip door hem te veel met zijn bureau bezig is. Fiks moet naar een dierentuin. Zal deze bedrijfsramp ooit nog goed komen?

Ga direct naar Flip Fiasco- Oeps… op BOL.com.


Recensie over Flip Fiasco 1 – Oeps…

CooleSuggesties topper

‘Flip Fiasco- Oeps…’ is alles behalve saai. Er gebeurt zo veel dat je door wil lezen, dus dat heb ik ook gedaan. Er zitten veel grappen in het verhaal en de plaatjes zijn leuk, mooi getekend en grappig. Het is een zeer geslaagd boek, je kunt het misschien vergelijken met ‘Het leven van een loser’. Maar toch, ondanks de bekendheid van die serie, vind ik deze toch wel leuker. Ik ben benieuwd naar de volgende boeken!

Score: 9.5


Informatie

Flip Fiasco 1 – Oeps…,
Illustrator: nvt
Uitgever: de Fontein Jeugd, 296 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789026135743. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Timmy Fiasco op Disney+

Wist je dat het boek Flip Fiasco is verfilmd door Disney? Onder de naam Timmy Fiasco vind je hem op de nieuwe online streamingdienst. Het verhaal draait in deze film vooral om Timmy’s detectivebureau, waar hij samen met zijn zwijgzame en ietwat ondeugende ijsbeer (die alleen hij kan zien overigens) de meest bizarre avonturen beleeft. De serie is geweldig leuk in beeld gebracht, met een zelfverzekerde Timmy in de hoofdrol, gespeeld door Winslow Fegley en zijn ijsbeer Total, wat samen het detectivebureau Total Failure (Totaal Fiasco) maakt. Maak je borst maar net voor maffe conclusies, een onnavolgbare logica en een super grappig avontuur in het Amerikaanse Portland!

Score: 8


Informatie

Titel: Timmy Fiasco
Uitgever: Disney
Tijdsduur: 96 minuten
Genre: familie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Bekijk hier de trailer van Timmy Fiasco op Disney+:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.