logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Perfect voor flexitariërs: GRO Blended burger of blended worst

Flexitariërs en blenditariërs, planeetvrienden en lekkerbekken opgelet: GRO lanceert de Blended Burger en Blended Worst. Wat dat is, Blended? Nou, dat is eigenlijk heel simpel: het is een mix tussen rundvlees en oesterzwam. Zo kun je heel makkelijk minderen met je vleesconsumptie, maar toch genieten van lekker eten (en je krijgt alle nodige voedingsstoffen binnen!) Bovendien heeft blended de helft minder impact op de wereld dan een 100% rundvleesproduct.

Of je oesterzwammen lust

Nee, oesterzwammen kun je niet overal voor gebruiken. Soms heb je gewoon worst nodig! Maar een beetje afzwakken kan natuurlijk altijd. Wijzelf eten nog maar een paar dagen per week vleesproducten – helemaal vegetarisch eten is een best lastige zet om te maken. Daarbij is het eten van blended producten een geweldige optie. Het is ook een echte trend, vooral in de VS is het helemaal hip. Nadat we de producten geproefd hadden, kon ik het ook wel begrijpen. De structuur is niet van elkaar te onderscheiden! Hoewel ik wel vond dat ze vrij zout waren, maar daarbij moet ik zeggen dat we heel weinig zout eten, normaliter kruid ik vlees hooguit met wat peper of andere kruiden. De unami die in deze producten zit, kwam dan ook sterk naar voren.

Gezonde keuze

De GRO blended producten zijn trouwens niet alleen goed voor het milieu en de stempel die je met het eten op de aarde drukt. Ze zijn namelijk ook minder vet en bevatten minder calorieën dan gewoon vlees. Daarbij krijg je wel gewoon je eiwitten en vezels binnen. Wat wil je nog meer? Gaaf detail is dat GRO haar oesterzwammen zelf teelt, op volledig circulaire wijze. De oesterzwammen worden namelijk gekweekt op koffiedik, dat wordt opgehaald bij de horeca!


Recensie over GRO Blended

De blended producten van GRO zijn een goed alternatief voor de echte vleeseters onder ons, die geen dag zonder kunnen. Half rundvlees, half oesterzwam blijkt een gouden combinatie te zijn. Qua structuur proef je er namelijk helemaal niets van, ze eten als een lekkere malse burger of worst. De kruiding is ook dik in orde, hoewel ikzelf ze een beetje zout vond smaken.

Score: 8


Informatie

GRO Blended burger of worst, GRO
Meer weten?
Prijs: 2,99 euro.

Over GRO

GRO maakt naast blended worst en burgers ook vegan Krupi chips en carpaccio, en vegetarische bitterballen, (oven)kroketten, ragoutbroodjes en oesterzwamburgers. Je vindt ze in de horeca, in bedrijfsrestaurants en bij de betere supermarkten. De Blended Burger en Blended Worst zijn te koop bij Jumbo-supermarkten en op de website van Jumbo. De prijs:

Burger met oesterzwam 2 x 120 gram € 3,49
Worst met oesterzwam 2 x 100 gram € 2,99

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.