logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Flexibel op vakantie? Huur een auto op je bestemming!

sunny carsDe lente laat nog op zich wachten en jij hebt nog steeds last van wintertenen? Een Fly & Drive vakantie met huurauto op een eiland met winterzon geeft je nét die warmte en de laatste shot vitamine B om de winter door te komen en is dit voorjaar dan ook bijna 15% geliefder dan vorig jaar. Sardinië (+65%) en Fuerteventura (+44%) groeien het snelst in populariteit en Tenerife is al twee jaar favoriet in die maanden. Dit blijkt uit de boekingscijfers van all-in autohuurspecialist Sunny Cars, die op een transparante en eerlijke manier huurauto’s zonder zorgen aanbiedt. Vlieg naar de winterzon en ontdek toffe plekjes zonder de vaste tijden van het openbaar vervoer. Of je nou vanuit je hotel tripjes maakt of kiest voor een roadtrip langs verschillende plekken. Waar wacht je nog op?

Dag winterjas en muts, hallo zonnebril!

Het is in ons kikkerlandje nog best koud en een kort tripje naar een zonnig eiland is welkom! Je winterjas mag weer in de kast voor deze trip waar je vaak met blote benen en op je gemak bijzondere plekjes ontdekt. Bovendien zijn de prijzen voor accommodaties in maart en april vaak gunstig en heb je veel eilanden nog bijna voor jezelf. Zo snuif je voordelig de lokale cultuur op én kom je helemaal tot rust. Met een huurauto van Sunny Cars ga je volledig zorgeloos de weg op, dankzij de all-in formule die ervoor zorgt dat je optimaal verzekerd bent en geen onverwachte kosten krijgt. Mocht je nóg meer comfort willen, dan zijn er aanvullende servicepakketten, waarmee je voorrang krijgt bij het ophalen van de auto of geen waarborg hoeft te betalen.

Cijfers: Sardinië, Fuerteventura, Kreta en Bonaire in de lift

Sunny Cars vergeleek de boekingscijfers van bijna 10.000 huurauto’s die in maart en april 2018 op populaire winterzon eilanden worden opgehaald door Nederlanders met de cijfers van diezelfde periode in 2017. In die cijfers ziet Sunny Cars drie stijgers naar voren komen. Zo blijkt dat het aantal reserveringen voor Sardinië met 65% is gestegen, 49% meer Nederlanders met een huurauto Bonaire gaan verkennen, het Spaanse Fuerteventura 44% groei noteert en dat het gebruik van een huurauto van Sunny Cars op Kreta met 39% is toegenomen.

Blijvers: Tenerife, Cran Canaria en Curaçao

Daarnaast blijkt uit de boekingscijfers dat deze winterzon eilanden al twee jaar de top drie beheersen wat betreft aantallen huurauto’s van Sunny Cars in de maanden maart en april:

1. Vulkanisch Tenerife

Het Spaanse eiland Tenerife is de grootste van de Canarische Eilanden en staat ruim bovenaan de top drie van eilanden waar al twee jaar op rij de meeste auto’s worden gehuurd via Sunny Cars. Tenerife heeft een stijging van 17% ten opzichte van vorig voorjaar. De vulkanische oorsprong zorgt voor imposante landschappen en zwarte stranden. De indrukwekkende natuur en kleine dorpjes maken dit eiland niet alleen geliefd bij zonaanbidders. Met vijf uurtjes in het vliegtuig en een all-in huurauto zijn hier genoeg avonturen te beleven.

2. Gran Canaria: luxe resorts of van de gebaande paden

De Canarische eilanden zijn in trek! Na koploper Tenerife staat op de tweede plaats staat namelijk Gran Canaria. In 2018 verkennen zelfs 13% meer Nederlanders met huurauto’s van Sunny Cars dit eiland. Cran Canaria heeft vele gezichten: van pamper-resorts voor wie wil zonnen en uitrusten, tot plekken waar je je begeeft in bergachtige landschappen, subtropische flora en fauna en dorpjes waar je zomaar de enige toerist zou kunnen zijn!

3. Curaçao: strandjes en baaitjes hoppen

Wie tijd en geld heeft een vlucht van negen uur, wordt dan ook flink beloond op Curaçao. Dit veelzijdige Caribisch eiland heeft een tropisch klimaat, witte stranden met palmbomen, een onderwaterwereld en koloniale architectuur. Ook Curaçao is al twee jaar favoriet voor een vakantie met huurauto en in 2018 zelfs 18% populairder dan in 2017. Op dit eiland wordt ook Nederlands gesproken en een huurauto brengt je naar verstopte baaitjes met helderblauw water waar je met het openbaar vervoer niet komt!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.