logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geef een flexibel cadeau


Het is niet altijd makkelijk, een cadeau bedenken dat perfect bij iemand past. Soms weet je gewoon te weinig over diens hobby of liefhebberij om er een gepast cadeau voor te kopen. De oplossing is dan heel eenvoudig: je koopt een cadeau dat wel met deze hobby te maken heeft, maar niet té specifiek is. Een bon of voucher, die te maken heeft met de liefhebberij van deze persoon. Zo geef je toch een persoonlijk cadeau, zonder het risico dat je iets geeft dat de plank net mis slaat!

Het misverstand van de cadeaukaart

Laat ik even heel duidelijk zijn. Veel mensen vinden het namelijk not-done om een cadeaukaart of geld te geven. Toch is er een wezenlijk verschil (en hoeft er niet per se iets mis te zijn met ‘geld geven’, zeker als de ontvanger voor iets specifieks spaart). Datzelfde gaat op voor het geven van een cadeaukaart. Op die manier geef je iets dat in de lijn ligt van wat de ontvanger leuk vind. Je weet dat iemand bijvoorbeeld graag gamet, maar hebt geen idee wat voor games. Of je wil iemand gewoon even matsen met een tegoed voor Netflix, bijvoorbeeld. Je kunt zo iemand dan geld geven met een briefje erbij, maar het is toch veel directer en persoonlijker als je dat bedrag direct in de bestemming steekt?

Gamers opgelet

Zo zijn er tegenwoordig meer dan genoeg gamers op de wereld. Ieder gebruikt zijn eigen methodes en gameconsoles. De een is verknocht aan de PS4, de ander gamet het liefst op de PC of juist de Nintendo Switch. Wil je zo iemand een cadeau geven, dan schiet het ten eerste al snel in de kosten. Games kosten al snel 40 euro of meer, dan heb je het niet meer over een ‘aardigheidje’. Een oplossing zit hem ook hier in een bon, bijvoorbeeld voor de Nintendo eshop. Daarmee kan de ontvanger zelf bepalen wat hij of zij koopt – en bovendien gericht sparen voor duurdere games of items. Dat is toch een stukje gerichter dan het geven van geld, dat net zo makkelijk aan een zak snoep of een pizza besteed kan worden! Naast tegoeden voor een game-store kun je ook denken aan cadeaubonnen voor Netflix, Spotify, Apple Store of de Google Store.

Variabel cadeau

Wil je een nog flexibeler cadeau dan dat? Dat is altijd mogelijk. Natuurlijk! Wat dacht je van een VVV-bon? De naam klinkt je misschien wat stoffig in de oren, maar is nog altijd springlevend! Zo kun je de VVV Cadeaukaart gebruiken bij meer dan 23.000 punten. Daarbij kun je kiezen tussen grote landelijke winkelketens, maar je kunt er ook mee terecht bij kleine winkeltjes, van attractieparken tot goede doelen en van horecagelegenheden tot musea. De deelnemers zijn te herkennen aan de raam- en kassastickers van de VVV Cadeaukaart met daarop ‘’Hier te besteden’’, maar je kunt ze ook opzoeken op de site van de cadeaukaart. Het is minder persoonlijk dan een kaart zoals hierboven, maar het is wel weer een stuk directer dan het geven van geld. Met een VVV-kaart kun je namelijk niet de wekelijkse boodschappen betalen. Je moet er wel iets leuks mee doen!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.