logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The Flash seizoen 1-8


Nu The Flash te zien is op het grote witte doek, zou je bíjna vergeten dat we al heel wat jaren mogen genieten van deze roodgekleurde superheld. De serie The Flash gaat namelijk al acht seizoenen mee – en deze maand verschijnt het achtste seizoen op blu-ray en dvd. Met de hulp van Team Flash in S.T.A.R. Labs en zijn familie, krijgt Flash te maken met oude vijanden en nieuwe rivalen in Central City. Seizoen 8 begint met vijf afleveringen, “Armageddon,” met personages uit de hele Arrowverse.

Ga direct naar The Flash, seizoen 8 op BOL.com.

Ga direct naar The Flash, complete serie op BOL.com.

Merchandise koop je bij:

Barry Allen is forensisch wetenschapper in Central City. Hij is slim, aantrekkelijk, en dankzij een ongeluk tijdens een wetenschappelijk experiment is hij ook nog eens veranderd in de snelste man ter wereld: de Flash! Dat ongeluk heeft er overigens ook voor gezorgd dat andere mensen superkrachten kregen – de zogeheten meta-humans. En niet iedereen is zo zachtaardig en goed als Barry. The Flash is een echt DC-Comics serie, die zich afspeelt in de Arrowverse: een verzameling helden die elkaar soms kunnen tegenkomen, zoals Arrow en Supergirl. Maar er is meer dan dat: deze serie zette het multiversum-concept al voor het grote publiek op de kaart voor het hip werd!

Wat gebeurt er tijdens alle seizoenen van The Flash? Wij zetten de serie voor je op een rij!

The Flash – Seizoen 1

In het eerste seizoen van The Flash maken we kennis met onze held – en zijn team. Je ziet hoe Barry aan zijn krachten komt en hoe hij daar in het begin flink mee worstelt – maar je ziet ook waarom Barry zo gedreven is als forensisch wetenschapper. Zijn moeder is namelijk om het leven gebracht en zijn vader is er onterecht voor veroordeeld. Al snel ontdekt Barry dat hij met zijn nieuwe superkracht als een onzichtbare beschermengel door Central City kan zoeven. Maar hij ontdekt ook dat hij niet de enige “metamens” is die superkrachten kreeg door het ongeluk. Wat nog erger is: niet iedereen gebruikt zijn krachten om goed te doen… De keuze is dan ook snel gemaakt om het kwaad te bestrijden. Samen met een paar vrienden die zijn geheim kennen vormen ze een team die de misdaad moet bestrijden. Daaronder bevindt zich ook professor Harrison Wells. Harrison Wells is de wetenschapper wiens experiment misliep, waardoor de verschillende metamensen ontstonden. Barry ontdekt te laat dat zijn mentor eigenlijk zijn grootste vijand was: de “reverse-flash”. Harrison Wells, ofwel de beruchte reverse-flash, opent een zwart gat, dat alleen gestopt kan worden als een lid van Barry’s team zijn leven ervoor geeft.

The Flash – Seizoen 2

Barry heeft het zwarte gat weten te stoppen, maar is behoorlijk ondersteboven van de gebeurtenissen uit het eerste seizoen. Hij vertrouwt niemand meer, terwijl hij juist alle steun kan gebruiken. Het zwarte gat heeft namelijk de poort geopend heeft naar een parallel universum: die hier het multiversum! Vanuit dit universum (Earth 2 genaamd) zijn 2 nieuwe mensen met supersnelheid naar Barry’s wereld (Earth 1) gekomen; een andere Flash genaamd Jay Garrick en de superschurk Zoom. Zoom stuurt met regelmaat nieuwe metahumans vanuit Earth 2 naar Earth 1 om Barry te doden. Gelukkig krijgt Barry niet alleen de hulp van Jay Garrick, maar ook van de Earth 2-versie van Dr. Harrison Wells. Ook deze Dr. Wells lijkt een dubbele agenda te hebben, aangezien zijn dochter ontvoerd is door de kwaadaardige Zoom.

The Flash – Seizoen 3

Dit seizoen begint als een droom: zijn ouders zijn in leven, hij is verliefd op de mooie, slimme Iris West. Bovendien kan hij vertrouwen op de krachten van een nieuwe held, Kid Flash, om Central City te beschermen. Toch klopt het niet. Barry’s aartsvijand Reverse Flash waarschuwt hem voor heftige gevolgen als hij in deze alternatieve tijdlijn blijft: behalve geheugenverlies zullen ook zijn krachten verdwijnen. Wanneer het noodlot toeslaat en zijn eigen wereld wordt bedreigd door de bloeddorstige snelheidsgod Savitar moet hij kiezen: zijn leven voortzetten als Barry Allen zonder krachten, of terugkeren naar zijn universum als The Flash.

Merchandise koop je bij:

The Flash – Seizoen 4

Het vierde seizoen van The Flash begint rustig en vertrouwd: samen zijn adoptievader, detective Joe West, zijn verloofde Iris West en zijn vrienden bij S.T.A.R. Labs gaat Barry door met het beschermen van de burgers van Central City tegen de gevaarlijke metahumans. Er is namelijk een nieuwe superschurk opgestaan, The Thinker, die onze vrienden telkens een paar stappen voor lijkt te zijn. Terwijl ze proberen deze schurk tegen te houden, duiken er steeds meer metahumans op die hun krachten gebruiken voor het kwaad.

The Flash – Seizoen 5

Het is eindelijk gebeurd: Barry en Iris zijn getrouwd! Alles lijkt fantastisch te zijn, tot ze bezoek krijgen van Nora West-Allen, hun speedster-dochter uit de toekomst. Nora laat alle Flash-leden een tipje van hun toekomst zien, waardoor veel teamleden gaan twijfelen over hun huidige persoonlijkheid. Hoewel Nora Barry aanbidt, koestert ze een mysterieuze wrok tegen Iris. Terwijl het team begint te wennen aan de aanwezigheid van de speedster uit de toekomst, ontdekken ze dat haar aanwezigheid heeft geleid tot de komst van de meest meedogenloze, wrede en volhardende schurk die ze ooit onder ogen zijn gekomen: Cicada!

The Flash – Seizoen 6

Een heftig seizoen, met heel wat superschurken en nieuwe vrienden. Terwijl onze helden zich verder ontwikkelen en hun plekje zoeken in de wereld, nieuwe krachten en mogelijkheden ontdekken, krijgen ze in dit seizoen als rode draad te maken met een nieuwe schurk, Dr. Ramsey Rosso alias Bloodwork!

The Flash – Seizoen 7

Na het wegvallen van de Speed Force in het vorige seizoen, is er weinig meer over van de krachten van Barry Allen, aka The Flash. En terwijl zijn vrouw Iris West-Allen nog altijd vastzit in de Mirrorverse, wordt haar wraakzuchtige ontvoerder Eva McCulloch steeds sterker. Oude vijanden komen de rekening vereffenen en sterke nieuwe tegenstanders vinden hun weg naar Central City. Betekent dit het einde voor Team Flash?

The Flash – Seizoen 8

Seizoen 8: Met de hulp van Team Flash in S.T.A.R. Labs en zijn familie, krijgt Flash te maken met oude vijanden en nieuwe rivalen in Central City. Seizoen 8 begint met vijf afleveringen, “Armageddon,” met personages uit de hele Arrowverse.


Ga direct naar The Flash, seizoen 1-8 boxset op BOL.com.

Recensie over The Flash, seizoen 1-8 boxset

The Flash zit vol spanning en plot-twists, waardoor je ervan kunt blijven genieten. Er is elk seizoen weer een nieuwe superschurk, maar ook kleinere slechteriken. Daardoor is er wel een verhaallijn in de serie, maar genoeg ruimte om het niet saai te maken en om de afleveringen eigenlijk ook prima los te kunnen kijken. Ook is het erg leuk dat er elk seizoen een andere versie van Harrison Wells is, zodat de gezichten van het team de hele tijd soortgelijk blijft. Door de verschillende karakters van de teamleider ontstaat er ook telkens een bijzondere dynamiek. Er komen wel regelmatig nieuwe personages bij het team, zoals de tweede persoonlijkheid van Caitlin, killer frost. Eerst begint ze als een soort schurk, maar team flash weet haar over te halen om zich aan te sluiten bij het team. Dit zorgt voor interessante verhoudingen en een grote plottwist.

Score: 8


Informatie

Titel: The Flash, seizoen 1-8 boxset
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 6850 minuten
Genre: Actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.