logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Flamyngo maakt delen en verzamelen van reistips makkelijk


Flamyngo-header

Als je op citytrip gaat naar een populaire stad, weten je vrienden bij welk koffietentje, ontbijtplek of cocktailbar je moet zijn. Maar om al die tips te verzamelen, is nog een heel gedoe. De nieuwe Nederlandse Flamyngo app lost precies dat probleem op. Deze Flamyngo-app maakt het gebruikers zo makkelijk mogelijk om de beste reistips te verzamelen bij vrienden, waardoor je zelf een sociale reisgids kunt samenstellen. 

Flamyngo: zo makkelijk mogelijk reistips verzamelen

“In de ruis van sociale media gaan veel waardevolle tips van vrienden verloren”, zegt oprichter Maarten Graven (31). “Met de Flamyngo app kunnen vrienden supergemakkelijk tips toevoegen via een link, gewoon via WhatsApp of Facebook Messenger. Zij hoeven dus niet eerst zelf de app te downloaden. Alle tips stromen automatisch binnen in jouw persoonlijke sociale reisgids. Weg met het terugzoeken op timelines of het doorzoeken van eindeloze e-mails: met Flamyngo worden de leukste plekken van je vrienden verzameld op 1 centrale plek.”

Partnerships voor internationale groei

In de testfase zijn er op het platform al meer dan 10.000 plekken toegevoegd. Met partners als Vodafone mikt het platform op snelle groei, ook in het buitenland. Via zo’n partner kunnen nieuwe gebruikers de app downloaden en vooraf samengestelde travelguides bekijken. “Dat biedt ook mogelijkheden voor luchtvaartmaatschappijen waarmee wij nu in gesprek zijn. Passagiers kunnen na het downloaden van de app leuke plekken ontdekken voorafgaand aan de reis naar hun bestemming”, aldus Maarten Graven. 

Integratie Google en Foursquare

Flamyngo heeft door integraties met platformen als Google en Foursquare automatisch aanvullende gegevens van de locatie beschikbaar, zoals adres, telefoonnummer en openingstijden. Deze informatie over de locaties is offline te bekijken en er kan door de koppeling met Google ook een route worden gepland. 

Flamyngo-widget op populaire reisblogs

De sociale reisapp ontsluit daarnaast ook de kennis van de echte experts: ‘influencers’,  travelbloggers en merken. De inmiddels meer dan 50 aangesloten experts helpen niet alleen mee met het cureren van hotspots, tevens zetten ze de tofste locaties extra in de picture via een widget, die zij in twee tellen in een blogpost kunnen plaatsen. Goed voorbeeld is de populaire travelblog als WeLikeBali welke met 50.000 bezoekers per maand inmiddels zijn favoriete ontbijtplekken toont in de Flamyngo-widget.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.