logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Fixit, Mirjam Oldenhave

Fixit - Mirjam OldenhaveIn een dorp, hier niet ver vandaan, hebben kinderen zo hun eigen problemen. Konijnen die weglopen, kinderen die gepest worden, speelgoed dat stuk gaat… je kent die problemen vast wel. Problemen waar volwassenen niet simpelweg geen tijd voor nemen om ze op te lossen! Maar gelukkig kunnen de kinderen in dit dorpje rekenen op de hulp van Fixit, een groepje kinderen dat instaat voor het plezier en veiligheid voor andere kinderen.

Fixit

Het groepje Fixit bestaat uit een aantal kinderen: Engel, Het Brein, Storm en Panter. Natuurlijk zijn dat niet de echte namen van de kinderen, maar bijnamen. Oh, en dan is er nog de hond Urk, die in de spannende avonturen van team Fixit regelmatig van pas komt. Ieder van de leden heeft namelijk een speciale gave. Engel is heel schattig en kan op commando huilen, het brein is super slim en kan computers kraken. Urk kan dood liggen op commando. Storm is ontzettend sterk en kan zelfs een brommer optillen. Panter, het meisje dat de hoofdrol speelt in dit boek. Ze is super lening en handig. Ze kan klimmen, sluipen, springen en zichzelf zelfs opvouwen.

Spannende avonturen

In het boek Fixit kijk je een tijdje mee over de schouders van het team Fixit, hoe ze telkens weer nieuwe problemen oplossen. Het boek bestaat dan ook uit verschillende korte verhalen die allemaal beginnen met een mailtje van een kind in nood. Fixit is namelijk ontzettend populair in het dorp! Dat kan ook niet anders, want ze laten telkens een sticker achter met hun naam en een afbeelding van Urk (eigenlijk wel vreemd dat niemand hen nog herkend heeft met zo’n herkenbare hond erop).

Ga direct naar Fixit op BOL.com.


Recensie over Fixit

Fixit is een grappig boek vol korte verhalen. De problemen worden telkens op een heel andere manier opgelost, wat het boek een dynamisch geheel maakt. De problemen zijn herkenbaar, de oplossingen vaak heel creatief – er wordt dankbaar gebruikgemaakt van de speciale gaven van de kinderen. Door de illustraties van Rick de Haas krijgen de verhalen nog meer dynamiek.

Score: 8


Informatie

Fixit,
Illustrator: Rick de Haas
Uitgeverij Ploegsma, 110 pagina’s, Hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789021677910. Prijs: 13,99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.