logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Fix het zelf! Nick Harper

Soms lijkt het echt alsof we in een wegwerpmaatschappij leven. Is er iets stuk of zijn we ergens op uitgekeken? Dan gooien we het gewoon weg en kopen we iets nieuws om het te vervangen. Zonde! Zeker als je iets zou weggooien omdat het stuk is (maar je er nog wel tevreden over bent). In zo’n geval kun je het namelijk makkelijk repareren. En daar hoef je niet eens hulp voor in te roepen. Fix het zelf!

Onderhoud en reparatie

En ‘stuk’ is natuurlijk een groot woord. Want wanneer is iets stuk? Als het niet meer naar behoren werkt, zo meent Nick Harper. En dat kan heel ruim zijn, van een douchekop die niet fijn meer doorloopt tot een lekkende kraan, van een krasje op een zonnebril tot het hengsel van een tas die los hangt. Allemaal redenen om hulptroepen in te schakelen of naar de winkel te rennen, maar ook allemaal redenen om jouw eigen fix-skills eens te upgraden naar nieuwe hoogtes.

Stap voor stap instructies

In Fiz het zelf! lees je hoe je zelf de meeste klusjes kunt opknappen, van de keuken tot de badkamer en van de slaapkamer tot de tuin. De klussen variëren van piepende scharnieren tot het rechtzetten van een poort, van het fixen van verstoppingen in de afvoer tot het slijpen van een schaar. Daarbij krijg je stap-voor-stapinstructies in woord én beeld, want af en toe is een illustratie toch praktischer dan een flinke uitleg. Ook worden er meerdere oplossingen gegeven voor het probleem, waarbij jij zelf kunt beoordelen welke oplossing voor jou het beste werkt.


Ga direct naar Fix het zelf! op BOL.com.

Recensie over Fix het zelf!

CooleSuggesties topper

Klussen in huis is lang niet altijd eenvoudig. Want waar moet je beginnen – en waar moet je op letten? Met dit boek lees je in heldere taal (met de nodige scherpe opmerkingen van Nick Harper) hoe je zorgt dat alles in jouw leefomgeving naar behoren werkt en blijft werken. De instructies zijn helder en goed omschreven, met een aantal opties voor verschillende situaties. Bepaal vervolgens zelf of je aan de klus wil beginnen: een tegel vervangen in de badkamer is niet voor iedereen weggelegd… en misschien rommel je niet graag met elektriciteit. Het is bovendien goed voor je portemonnee en het milieu. Verwacht overigens niet meteen professionele resultaten: iemand met jaren ervaring is nog altijd handiger. Maar: hoe meer je klust, hoe beter je wordt!

Score: 9


Informatie

Titel: Fix het zelf!
Auteur:
Uitgever: Blossom Books
Aantal pagina’s: 213
Type boek: Paperback
ISBN: 9789020608298
Prijs: 18.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.