logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Fitbit Luxe

Wij maken al een hele tijd gebruik van Fitbit. Ikzelf heb een flinke tijd rondgelopen met de Fitbit Charge, om na een tijdje structureel te hebben ingewisseld voor de Fitbit Sense. De Charge wordt nu te pas en te onpas gedragen door de pubers. Rianne wilde nog niet echt aan een smartwatch. De reden? Ze zagen er niet fancy genoeg uit. Of te stoer. En zie daar het gat in de markt, dat opgevuld wordt door de Fitbit Luxe! Het is eigenlijk een uitgeklede versie van de Fitbit Charge, of een luxe versie van de Fitbit Inspire 2, hoe je wilt. De Fitbit Luxe is een chique en slanke wearable, die dankzij de verschillende bandjes aan iedere outfit aan te passen is. Het kleurenscherm maakt de Luxe daarbij helemaal af: dat kun je naar wens stylen (binnen het aanbod van Fitbit).

Fitbit Luxe vs Fitbit Charge 5

Het is belangrijk om te weten dat de Fitbit Luxe minder uitgebreid is als de Fitbit Charge 5, en zeker als de smartwatches zoals de Fitbit Versa 3 of Fitbit Sense. Het is in dit geval praktisch om hem te vergelijken met een andere luxe wearable, zoals de Fitbit Charge 5. De grootste verschillen zitten hem natuurlijk in het uiterlijk, dat bij de luxe veel slanker en subtieler is dan de rechte Fitbit Charge 5. Daardoor is het kleurenscherm ook wat kleiner, dat is iets om rekening mee te houden. Ook beschikt de Fitbit Luxe niet over een ingebouwde GPS en over NFC, zodat je geen gebruik kunt maken van Fitbit Pay voor draadloze betalingen. Daarnaast beschikt de Fitbit Luxe niet over een ECG en EDA-scanner, die heel specifieke metingen doen. Tot slot heeft de Fitbit Charge 5 een langere batterijduur, waardoor je hem minder vaak hoeft op te laden.

Gezondheidscoach

De Fitbit Luxe is dus wat beperkter in zijn functies (je zou hem qua functionaliteiten kunnen vergelijken met de Fitbit Charge 3, maar dan in een afgeslankte vorm), maar wel met nieuwere technieken voor de weergave en gezondheidsmetingen. Zo houdt de Fitbit Luxe jouw hartslag en stappen probleemloos bij. Fitbit staat wat dat betreft nog altijd onvolprezen bovenaan bij dit soort wearables. Wil je heel exacte metingen? Dan kom je bij speciale banden uit die je om je borst gespt. Maar dan ben je wel heel enthousiast bezig, dan zit je al in een andere discipline.

In actie

Met een swipe omhoog heb je alle statistieken bij de hand. Wil je meer informatie? Dan kun je altijd terecht bij de geweldige Fitbit app, waar alles verzameld en gecombineerd wordt. Vanuit het horloge kun je bovendien een aantal sporten selecteren, waarbij je hartslag nauwkeuriger gemeten wordt of je smartphone wordt ingeschakeld als GPS-tracker. Standaard staan wandelen, rennen, zwemmen, fietsen, standaard work-out en loopband in je Fitbit Luxe, maar via de app kun je andere activiteiten in je snelmenu plaatsen. Dat houdt wel in dat je altijd met je smartphone op pad moet als je gaat hardlopen of fietsen, maar hey – hoeveel mensen gaan offline op pad? Ik denk dat het er bijzonder weinig zijn! Voor casual hardlopers: je kunt hierbij ook vertrouwen op de accelerometer van de Fitbit Luxe voor wat algemene statistieken, zodat je jouw smartphone thuis kunt laten. Grote bonus is het feit dat je het eerste half jaar gratis toegang krijgt tot Fitbit Premium, die nog meer statistieken voor je verzameld in de app. Draag je de Fitbit Luxe ook ’s nachts? Dan krijg je na drie nachten een slaapscore, met een overzicht van je slaapactiviteit (ja, dat is een ding) en zelfs tips om je nachtrust te verbeteren. Je kunt zelfs een alarm instellen dat zich aanpast op jouw bioritme, zodat je altijd opgewekt wakker wordt. Daarmee zou een ochtendhumeur verleden tijd zijn… Challenge accepted!

Stijlvol

Het grootste verkoopargument voor de Fitbit Luxe is wel de vrouwelijke uitstraling. Waar de Fitbit Charge toch wat recht en hoekig is (hoewel hij als unisex te boek staat), is de Fitbit Luxe op-en-top vrouwelijk. Het basismodel gaat over de toonbank voor een krappe 149 euro. Voor een goudkleurig Gorjana-bandje betaal je 50 euro meer. Bandjes in alle kleuren en stijlen zijn afzonderlijk verkrijgbaar, zodat je altijd kunt matchen met je stijl. Het kleurenscherm zorgt daarbij voor een leuke touch. Dat is namelijk instelbaar in verschillende wijzerplaten, die overzichtelijk, helder en pastel zijn. Het heeft een resolutie van 206 x 124 pixels en is haarscherp. Het reageert snel op aanrakingen, wat natuurlijk erg belangrijk is. De animaties zien er volwassen uit en scrollen soepel over het beeld. Bovendien maken die animaties het gebruik ook wel leuker: wat is er toffer dan een beloning te zien als je een bepaald doel hebt behaald?


Ga direct naar Fitbit Luxe op BOL.com.

Recensie over Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe is een geweldige uitkomst voor iedereen die bewust wil omgaan met zijn gezondheid, maar niet met zo’n rechte en hoekige activity tracker wil rondlopen. Hiermee richt Fitbit zich in eerste instantie op de vrouwelijke gebruikers, maar veel van de luxere Fitbit-modellen hebben een ietwat vrouwelijke uitstraling (zoals de Versa). De Fitbit Luxe heeft genoeg functies aan boord om hem een handige kameraad te maken, maar ontbeert een paar praktische features van de Charge 5 – en dat is jammer, zeker gezien het prijsniveau. Desondanks een gat in de markt, waarvoor weer pluspunten!

Score: 8


Informatie

Fitbit Luxe
Adviesprijs: 120 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.