logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Fitbit Charge 3 en Fitbit voor kinderen

Het nieuwe jaar is al weer even van start – de gezonde voornemens worden zo goed mogelijk in stand gehouden. Hierbij kun je baat hebben bij een digitaal hulpje, zoals bijvoorbeeld een activity tracker. Niet dat zo’n horloge je meteen gezonder en sportiever maakt, maar het is wel een handig hulpmiddel om je bewust te worden van je levensstijl en beweegpatronen. En ik moet zeggen: Fitbit doet goed zijn best om je hier in te begeleiden!

Fitbit Charge 3

Het is al weer een jaar of twee geleden dat Fitbit de Charge 2 introduceerde. Dit is in feite een instap-activitytracker binnen het assortiment van Fitbit, de nu even een flinke inhaalslag maakt. De verschillen vind je overal. De Fitbit Charge 3 is compacter en lichter dan zijn voorganger, beschikt over een groter scherm, heeft een betere accuduur en is op alle fronten beter en sneller. Oh, en hij is compleet waterdicht!

Vooral dankzij het grotere scherm vind ik ‘m geschikter om als normaal horloge te dragen dan de Fitbit Charge 2. Dit is echt een compact model horloge, die je zou kunnen verwarren met een armband. Stylish, subtiel en naar smaak aan te passen – er is een keur van bandjes leverbaar om ‘m naar jouw eigen smaak en wensen aan te passen. Het horloge heeft een touchscreen in plaats van het tikgedoe van de Charge 2. Aan de rechter zijkant vind je bovendien een knop, waarmee je het horloge wakker kunt schudden of kunt teruggaan naar het hoofdscherm.


Recensie over Fitbit Charge 3

CooleSuggesties topper

De Fitbit Charge 3 is een grote upgrade van de Charge 2. Hij is kleiner, lichter, waterdicht, slimmer en gaat langer mee. Door de GPS niet mee te nemen in dit model, maar de plukken van je telefoon, bespaar je een enorme hoeveelheid energie. Het zwart-witscherm kun instellen in verschillende wijzerplaten. Het model is klein en compact, comfortabel te dragen en doet eigenlijk precies wat het moet doen. Ook ’s nachts, in je slaap!

Score: 10


Ga direct naar Fitbit Charge 3 op BOL.com.


Op zoek naar coole gadgets?

Fitbit Ace

De Fitbit Ace wordt gepresenteerd als de activity tracker voor kids. En dat is precies wat het is: een stappenteller met een bandje dat op de kinderpols is ontworpen. In feite is het de kleine variant van de Fitbit Alta. Het is een uitgeklede, eenvoudige variant van deze instapmodellen van Fitbit. Zo moet je bijvoorbeeld tikken op het scherm om hem te activeren of te wisselen van modus, heb je weinig instelmogelijkheden en ontbreekt de koppeling met je smartphone, zodat meldingen van apps, sms-en en telefoontjes niet getoond worden. Ook is er geen hartslagmeter aan boord: dit is echt een stappenteller. Met een paar coole features, zoals animaties voor wanneer je een doel hebt bereikt. Vanuit de Fitbit-account van een volwassene kun je een kinder-account maken. Die hebben minder bevoegdheden en zien ook minder informatie – precies genoeg om alles uit de Fitbit Ace te halen.


Recensie over Fitbit Ace

De Fitbit Ace is één van de meest accurate activity trackers voor kinderen. Het is echter enkel een waterdichte stappenteller (en meet de beweging van je armen, zodat je ook ’s nachts gemeten kunt worden of je goed of slecht slaapt). De vormgeving is dik in orde: met de Fitbit Ace mag je zeker gezien worden. Jammer genoeg is er op het gebied van functionaliteit wat achterwege gelaten: maar dat is ook een kwestie van wennen (ik zou niet meer kunnen zonder de meldingen van mijn eigen Fitbit, bijvoorbeeld). Dit horloge kan kinderen stimuleren om meer te bewegen. Achteraf kun je namelijk zien hoe veel je hebt bewogen per dag, maar ook per uur. Minpunt is wel de prijs: je zou ook kijken of de Charge 2 of Charge 3 past met het kleinste bandje. Dan heb je echt wel meer Fitbit voor je geld!

Score: 8


Ga direct naar Fitbit Ace op BOL.com.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.