logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Fire Emblem Warriors: Three hopes


Fire Emblem Warriors Three Hopes

Fire Emblem Warriors: Three Hopes is het nieuwste deel in de imposante reeks Fire Emblem games. In tegenstelling tot de eerdere titels gebruikt deze variant echter geen turn-based technieken, maar mag je lekker hakken, rennen en vernietigen. Een dappere zet, maar past dat wel binnen de franchise?

Dynamisch en chaotisch

Die omschakeling brengt twee grote veranderingen met zich mee. Allereerst heb je veel en veel meer tegenstanders om tegen te strijden. Waar je voorheen een paar sterke opponenten tegenover je had staan (naast wat kanonnenvoer om het leven wat moeilijker voor je te maken), moet je het nu opnemen tegen honderden vijanden, waar je als een bezetene in kunt rondrennen. Dat is al heel anders als het schaak-achtige systeem wat je eerst moest gebruiken. Maar je moet soms ook ineens van tactiek veranderen, wanneer je merkt dat je vijand nieuwe troepen inzet. Het verdelen van je mankrachten is hier een belangrijk element. Het lijkt misschien chaotisch op het strijdveld, je moet nog altijd bewust in actie komen met je verschillende eenheden. Je moet tegelijk overzicht houden op je zwaardvechters, magiërs en de cavalerie. Dat is hectisch, maar geeft ook voldoening als het lukt!

Merchandise koop je bij:

Drie huizen

Natuurlijk is Three Hopes een vervolg op Fire Emblem Warriors: Three Houses… waarbij ze heel slim voortborduren op de eerder neergelegde patronen, achtergronden en opbouw van het verhaal. Je moet tactisch denken bij het onderzoeken van het oorlogsgebied en zinvolle keuzes maken over welke eenheden je inzet… en waar. Je zult de gevechten vervolgens realtime spelen, met jou vechtend naast je eenheden – het dat maakt elk gevecht een stuk spannender. Het leuke is dat iedere eenheid weer een onderdeel vormt van de Three Houses, waardoor het verhaal toch weer netjes wordt gevolgd. Bundel je krachten met de Golden Deer, Black Eagles of Blue Lions om ze te begeleiden naar de heerschappij over Fodlan, dat opnieuw is ondergedompeld in oorlog.

Minder diepgang

Dat gezegd hebbende, levert Fire Emblem Warriors: Three Hopes een minder diep verhaal dan Three Houses. Waar je daar juist dieper inging op de achtergrond en de personages, ligt in Three Hopes echt de nadruk op de gevechten en de strijd. Dat is op zich geen slechte ontwikkeling (soms vond ik die verhaallijnen te lang duren, hoe goed ze ook in elkaar staken), maar het is wel echt anders. Die-hard fans van de franchise zullen daardoor misschien een tikje bedrogen uitkomen. Aan de handere kant past dat ook wel weer bij Shez, de hoofdpersoon uit deze game, die halsoverkop de strijd induikelt. Leuk is wel dat je kunt werken aan je steun, door activiteiten te doen met je bondgenoten om hun goodwill voor je te kweken.


Ga direct naar Fire Emblem Warriors: Three Hopes op BOL.com.

Recensie over Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Fire Emblem Warriors: Three Hopes is bijna een compleet andere game binnen de Fire-Emblem wereld. Het mis de verhalende diepgang uit de eerdere games, maar weet op een briljante manier eposche gevechten te combineren met een strategisch element. Ondersteuningslinks zijn een leuke bijkomstigheid en laten zien dat Three Hopes meer is dan je tegenstander tot mootjes hakken. Fire Emblem Warriors: Three Hopes slaat hiermee wellicht een nieuwe weg in voor de Warriors-serie, en ik juich dat eigenlijk alleen maar toe. Het is een titel geworden voor de mensen die wat minder gericht zijn op verhalen luisteren en achtergrondinformatie, en dat is helemaal niet erg.

Score: 8


Info

Fire Emblem Warriors: Three Hopes
Uitgever: Nintendo
Getest op: Nintendo Switch
Genre: rts
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.