logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Financieren van een verbouwing


Wil je je woning verbouwen? Mooi! In de meeste gevallen is dit een goed idee en stijgt hierdoor de waarde van je woning. Je ondervindt ook extra woongenot van de verbouwing. Zo kun je onder andere meer ruimte creëren. Verbouwen is natuurlijk leuk en een grote uitdaging, maar vergeet je niet dat het ook betaald moet worden? Een verbouwing is duur en zonder eigen spaargeld kun je moeilijk de verbouwing financieren. Geen zorgen. Je kunt namelijk geld lenen voor een verbouwing zodat je het goed kunt financieren. Voordat je een lening aanvraagt is het van belang dat je jezelf goed voorbereidt. Er zijn namelijk zaken die van belang zijn bij een verbouwing en bij het lenen van geld. In dit artikel behandelen we dit en zo kun je er meer over te weten komen.

Voorbereiding

Voordat je een lening aanvraagt is het raadzaam om te kijken naar enkele zaken die je veel kosten kunnen besparen. Het budget is het allerbelangrijkste en dit moet vastgesteld worden. Hierbij wil je rekening houden met bijkomende kosten. Maak een duidelijke schatting van alle kosten die komen kijken bij het verbouwen. Je kunt eventueel een vrijblijvende offerte aanvragen bij een aannemer om meer te weten te komen over de kosten. Je kunt door de kosten in kaart te brengen het exacte leenbedrag bepalen. Heb je een vergunning nodig voor de verbouwing van je woning? Wanneer je verbouwt zonder een vergunning, kun je een hoge boete ontvangen.

Heb je het maximale leenbedrag vastgesteld? Je kunt dan verschillende aanbieders met elkaar vergelijken die leningen verstrekken. Kijk naar bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het verstrekken van leningen. Reguliere banken zijn vaak ingewikkeld en het kan lang duren voordat je het leenbedrag in handen krijgt. Controleer bij de aanbieders of je voldoet aan de voorwaarden van de lening, deze wordt anders niet goedgekeurd.

Doorlopend krediet of persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening voor een verbouwing bepaal je vooraf het bedrag dat je moet lenen. Wanneer het bedrag dat je geleend hebt op is, kun je niet verder lenen en kan dat vervelend zijn midden in een verbouwing. Bij het aanvragen van een persoonlijke lening is het van groot belang dat de schatting van de kosten klopt. Je hebt met een doorlopend krediet meer flexibiliteit en dit is voor een verbouwing ideaal. Je bepaalt de hoogte van het leenbedrag en je kunt dit in de meeste gevallen extra hoog maken. Over dat hoge leenbedrag wordt geen rente berekend en dat wordt alleen gedaan als je daadwerkelijk geld opneemt. Voor een verbouwing is dat natuurlijk perfect en komen er geen onnodige kosten bij kijken.

Vraag de lening aan

Wanneer je bepaalt wat het leenbedrag is en welke soort lening je wilt aanvragen, kun je beginnen met de aanvraag. Het aanvragen van een lening is eenvoudig en brengt geen moeilijkheden met zich mee als je voldoet aan alle voorwaarden. Het bedrijf dat de lening verstrekt heeft hier bepaalde informatie van je nodig. Documenten zoals loonstrookjes, facturen, ID-kaart en inkomsten moeten allemaal opgestuurd worden naar de verstrekker. Je kunt in de meeste gevallen binnen enkele dagen een antwoord verwachten en het geld op je rekening krijgen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.