logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het verhaal gaat verder: Final Fantasy XIV: Stormblood


final fantasy XIV: StormbloodFinal Fantasy XIV heeft de reeks games omtrent Final Fantasy flink opgehemeld. De game is in basis een MMO game: je speelt ‘m online, samen met duizenden…. miljoenen andere spelers. Dat zorgt voor de nodige dynamiek in het spel, maar op een gegeven moment ben je wel uitgespeeld. En dus is er af en toe ruimte voor een uitbreiding. Vorig jaar was er al Heavensward, nu is de game uitgebreid met Stormblood.

Nieuwe verhaallijn

In deze nieuwe uitbreiding mag je het opnemen tegen het Garlean Empire, die besloten dat zij het ultieme ras zijn en de rest maar moet wijken. Ze ontketenen een oorlog tegen alles en iedereen. Daarbij gaan ze letterlijk over lijken om hun doel te bereiken. En het is aan de Warriors of Light om dat tegen te gaan. Daarbij kun je kiezen uit de 13 strijdersklassen uit de originele game, maar ook uit twee nieuwe varianten: de Samoerai en de Red Knight. Ieder met hun eigen vaardigheden, sterke en zwakke punten, uiteraard. Maar ook de oude klassen zijn flink herzien om het spel in evenwicht te houden. Knap werk, daar hebben vast heel wat spreadsheets met statistieken aan vooraf gegaan!

Vechten en redden

De bedoeling van het spel is natuurlijk om de wereld te redden van de ondergang, wat je doet via indrukwekkende en magische gevechten. Voor iedere klasse en rol krijg je een ander informatiescherm te zien, waardoor je snel kunt zien wat je kunt – en beter kunt laten. Het upgraden van je personages gaat lekker soepel. Beter nog dan in de vorige versies van het spel. En je personage upgraden en uitbreiden, daar draait het toch wel om bij RPG’s als Final Fantasy, nietwaar?

Nieuwe gebieden

Naast een enorm nieuw stuk land om te ontdekken – inclusief kerkers om te ontdekken en nieuwe schatten te ontdekken – krijg je een bijzondere vaardigheid die de wereld nog een stuk groter maken. Je kunt namelijk zwemmen en duiken! Daarmee wordt de wereld wel echt ineens een heel stuk groter, zoals je zult begrijpen. Een indrukwekkende zet, die mogelijkheden biedt om de wereld op een andere manier te verkennen.

Conclusie over Final Fantasy XIV

Stormblood knutselt niet veel aan het algemene ontwerp van Final Fantasy XIV, maar sleutelt wel succesvol aan de bestaande elementen van het spel. De nieuwe bij-missies zijn niet allemaal even boeiend, maar de verhaallijn zelf is zeker wel spannend. De tussenfilms zijn echt briljant, ze zijn goed geacteerd en steken geweldig in elkaar. De gevechten en grotten zijn indrukwekkend, met natuurlijk de twee nieuwe gevechtsklassen, waarvan de Samoerai mijn absolute favoriet is. Door: Score: Final Fantasy XIV krijgt 9 van de 10 punten.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.