logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Films en series voor de koude dagen

De koude dagen zijn nog niet voorbij. Een middag op de bank tv-kijken is hierdoor een geliefde bezigheid van veel gezinnen. Mensen met én zonder kinderen zoeken de warmte op en willen thuis op de bank tv-kijken. Je hebt veel mogelijkheden om een leuke film of serie te kijken en lekker van de warmte blijven genieten. Diensten die hiervoor veelvuldig gebruikt worden zijn Netflix en Prime Video. Zowel voor kinderen als volwassenen staan deze streamingdiensten vol met films, series en documentaires.

Pret voor kinderen

Ga op avontuur met Judy Hopps, die als vrouwelijk konijn moet opboksen tegen grote roofdieren om haar droom te verwezenlijken; politieagente worden in de stad Zootopia. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Niemand bij het politiebureau heeft vertrouwen in het kleine konijn, maar zelf houdt ze vertrouwen Als Judy zich aanbiedt om op zoek te gaan naar een aantal vermiste inwoners van Zootopia, ontdekt ze wat er precies speelt, maar dat kan ze niet in haar eentje oplossen. Daarom schakelt ze de hulp in van een schurk…

Net als Judy Hopps droomt Remy ervan een ‘menselijk’ beroep uit te oefenen. Deze rat wil graag één ding en dat is een Beroemde Franse kok te worden. Een groot probleem is echter dat Remy een rat is en als mensen één ding niet willen, dan is het ratten in de keuken. Toch doet hij er alles aan om te worden wat hij graag wil. Met de hulp van keukenhulpje Linguini is hij in ieder geval al een stap dichterbij om zijn droom in vervulling te zien gaan. Het kooktalent van Remy is ontdekt, maar of het hem ook lukt om kok te worden zie je in Ratatouille.

Ga je liever mee op schoolreisje met je kind? Dan is Mees Kees op kamp een leuke familiefilm om op te zetten op een koude woensdagmiddag. Als mevrouw Dreus last krijgt van haar rug, krijgt Kees de leiding over de groep. Of dat een goed idee is, is natuurlijk de vraag. De jonge meester Kees is de kwajongensstreken zelf nog niet verleerd. Daarom besluiten de leerlingen Kees te helpen, maar dat gaat niet altijd goed. Eén ding is zeker, hij weet de kinderen wel te vermaken en maakt er een onvergetelijk reisje van. Misschien dat je nog wel wat streken herkent van je eigen kinderen.

Wie kent ze tegenwoordig niet, die vervelende gele figuurtjes die werken voor een superschurk. Gru – zoals deze superschurk heeft – noemt zichzelf ‘s Wereld Grootste Schurk. Hij wordt bijgestaan door een crew van hilarische Minions. Deze minions hebben maar een doel, en dat is een schurk dienen. Met alle grappen en grollen die ze uithalen weet je een ding zeker: je kinderen zullen niet de enige zijn die tijdens het kijken van deze film (stiekem) gniffelen en lachen. Het is zeker aan aanrader voor een middagje plezier.

Daarnaast heb je – zoals je wellicht al lang weet – op Netflix en Prime Video keuze uit een ruim aanbod van films en series, speciaal voor kinderen. In de ‘Kids-sectie’ van Netflix en de ‘Kids en Family-sectie’ van Prime Video vind je verhalen voor de allerkleinsten, maar ook voor de wat grotere kinderen. Nijntje, Pokémon, dinosaurussen, beesten, Aliens, je favoriete Disney-figuren en vele anderen vind je hier terug.

Volwassen kijkplezier

Ook voor volwassenen is er natuurlijk zeer veel te beleven. Op beide streamingdiensten zijn er wel een aantal must-see series of films beschikbaar. Een van de topseries van Netlfix is natuurlijk Breaking Bad, waarin een scheikundedocent een carrière als drugleverancier begint. Daarnaast heb je series als House of Card, Stranger Things en Narcos die door vele Netflix-gebruikers met plezier gevolgd worden.

Prime Video is de streamingdienst van Amazon. Zowel nieuwe als oudere topfilms en -series zijn terug te vinden. The Grand Tour, Sneaky Pete en Mr. Robot zijn twee series die door veel mensen met open armen zijn ontvangen. The Grand Tour wordt gepresenteerd door Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Hierdoor wordt het door velen gezien als de opvolger van Top Gear, wat de drie heren al eerder presenteerden. Zo kun je als vanouds genieten van de drie autofreaks.

Genieten van films en series

Hoe we kijken verschilt echter nogal. De een kijkt op zijn laptop, de ander kijkt onderweg op zijn mobiel en weer een ander gaat languit op de bank liggen en gebruikt de Netflix of Prime Video-app om te kijken op de televisie. Daarvoor heb je dan wel een Smart-tv nodig. Het enige wat je nodig hebt naast een abonnement op Netflix of Prime Video is internet op de tv.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.