logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Filmnieuws: Ali B knuffel-Marokkaan af door rol in Patser

De officiële Nederlandse trailer van Patser is los! In deze Nederlands-Vlaamse film schitteren o.a. Ali B, Werner Kolf, Matteo Simoni en de rappers Adje en Hef. Hiermee is het acteerdebuut van Ali B een feit. Hij speelt de rol van de grofgebekte en meedogenloze maffioso Hassan Kamikaze en doet dit op zeer overtuigende wijze. Patser bevat muziek van o.a. Boef, Ronnie Flex, Sevn Alias, Lil’ Kleine en DJ’s Dimitri Vegas en Like Mike. Dutch FilmWorks brengt de film vanaf 1 februari uit in de Nederlandse bioscopen.
 
Ali B: “Ik heb de afgelopen 15 jaar meerdere rollen afgeslagen omdat ik me niet kon vinden in het script. Als ik een stap als acteur zou maken moest het meteen goed voelen. Ik ken Adil en Bilall al een tijdje en ben fan van hun werk. Toen ze mij het script van Patser lieten lezen, en mij vroegen voor de rol van de ultieme bad guy, kon ik echt niet weigeren. Ik ben er helemaal in opgegaan en vond het een hele toffe ervaring.”


 
Patser is de vierde film van het Marokkaans-Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Voorlopig is het hun laatste Vlaams-Nederlandse productie; ze zijn op dit moment in verregaande gesprekken met Hollywood-producent Jerry Bruckheimer om de film Bad Boys 3 te regisseren, met in de hoofdrollen o.a. Will Smith en Martin Lawrence. Eerder dit jaar regisseerde het duo de eerste twee delen van de Amerikaanse serie Snowfall. Adil en Bilall debuteerden met de prijswinnende korte film Broeders (2011) en maakten de indrukwekkende films Image (2014) en Black (2015).

Over de film

Patser gaat over de waanzinnige trip van vier vrienden die ervan dromen om te leven als echte maffioso. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa’s, het snelle geld en… respect. Als het viertal de kans krijgt om een grote coke deal te sluiten gaat het totaal mis en ontstaat er een bendeoorlog die in Amsterdam, Antwerpen en Marokko wordt uitgevochten. De brute Hassan Kamikaze (Ali B) kent geen grenzen om deze oorlog te winnen, maar ook de maffioso Julmar (Werner Kolf) en zijn handlangers (Adje en Hef) zijn niet van plan de strijd te verliezen.


 
De vier vrienden worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Saïd Boumazoughe en Junes Lazaar. Overige rollen zijn voor Nabil Mallat, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Vic De Wachter, Noureddine Farihi, Matthijs van Nieuwkerk en Eric Corton. 

Bekijk hier de trailer van Patser:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.