logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bezoek de coolste filmlocaties in Amerika

Filmset filmlocaties 1

Zoals jullie weten zijn we ontzettende filmliefhebbers. Niets fijners dan lekker in de bioscoop zitten en genieten van een goede film! Maar het kan altijd beter. Want we beseffen ons maar al te goed dat de ‘movie magic’ een behoorlijk vertekend beeld kan geven. Hoe zouden die locaties er in het echt uitzien? Waar kun je de coolste filmlocaties vinden in Amerika? Voor je aan die reis kunt beginnen moet je eerst een ESTA aanvragen: je moet namelijk in het Electronic System for Travel Authorization komen voor je het land überhaupt mag betreden.

ESTA

Het Electronic System for Travel Authorization is niets minder een digitaal systeem waarin staat of je toestemming hebt om te reizen… en dan bedoelen ze niet met de metro of de bus, maar of je de landsgrenzen mag oversteken. Het is heel simpel, waarbij je zonder visum Amerika niet in mag – maar dan een stuk makkelijker om te regelen. Waar je vroeger voor een visum moest afreizen naar een ambassade, kun je een ESTA eenvoudig digitaal regelen. Een paar minuutjes werk – als je heel rustig aan doet – en je bent klaar! Binnen een half uur ben je helemaal rond, met een officiële bevestiging en al. Veel makkelijker kunnen ze het je niet maken, wel? Eenmaal geregeld kun je op pad!

New York

The City That Never Sleeps is vaak gebruikt in films. Logisch: waarom zou je zo’n wereldstad niet gebruiken om een film in op te nemen? Hieronder vind je vier memorabele films waar de stad goed in naar voren komt (en waardoor je meteen een ESTA wil aanvragen):

Taxi Driver

Taxi Driver is één van de beste films aller tijden – die heb je dus zeker gezien. Het is een indrukwekkend verhaal voer criminaliteit, geweld en vervreemding, verteld door Robert DeNiro’s alter ego Travis Bickle, een veteraan uit Vietnam die als taxichauffeur werkt en steeds verder in een wereld van depressie en geweld wegzakt.

Ghostbusters

Wat kan ik zeggen – ik houd van mijn klassiekers! In deze komedie probeert een team aan buitenbeentjes New York te redden van een wrede indringer, Zuul. Daarvoor moeten ze heel wat spoken verjagen! Aan het eind is er een gigantische Marshmallow Man die New York onveilig maakt. Het adres van het hoofdkwartier van de Ghostbusters? Ghostbusters HQ, 8-14 North Moore Street and Varick Street, Manhattan.

Wall Street

De straat waar geld wordt gewonnen en verloren, alles op dezelfde dag. Wall Street gaat over Bud Fox, een jonge beurshandelaar die in contact komt met de gewetenloze Gordon Gekko. Je wordt meegezogen in een wereld van hebberigheid, rijkdom en macht.

Friends

Wie kent deze vriendengroep nu niet? Tien seizoenen lang hebben ze twentysomethings en thirtysomethings aan de buis gekluisterd. De serie speelt zich af in New York (wat ook aan Joeys accent te horen is). Maar je kunt het appartement ook bezoeken. Het is gelegen aan 90 Bedford Street in Manhattan, op de hoek van Bedford Street en Grove Street. Central Perk vind je op 199 Lafayette Street, op de hoek van Broome Street in Manhattan’s SoHo.

Washington

Enemy of the state

Als er iemand aan ‘de staat’ wil komen, moeten ze in Washington, DC zijn. In Enemy of the State wordt een advocaat het doelwit van een corrupte politicus nadat hij bewijsmateriaal ontvangt van een heftige politieke misdaad.

Independance Day

Niet heel indrukwekkend qua verhaal, maar wel met een mooie rol voor het Witte Huis. In deze hectische en chaotische actiefilm nemen Will Smith en Jeff Goldblum het op tegen een kudde aliens, met een epische scène waarin het Witte Huis het moet ontgelden.

Jackie

Natalie Portman kruipt vol overgave in de rol van Jackie Kennedy, wiens leven je kort volgt na de aanslag op haar man, president John F. Kennedy. Het is een indrukwekkende film met mooie shots van Washington én het Witte Huis.

Los Angeles

Die Hard

Ik zou me schamen als ik Die Hard niet in dit lijstje zou opnemen. De klassieker, gebaseerd op het boek Nothing Lasts Forever van Roderick Thorp, draait om de NYPD agent John McClane, waarbij hij het opneemt tegen een hele kudde schurken, met Hans Gruber als opperhoofd. De film speelt zich af in een wolkenkrabber in Los Angeles, dat in feite het hoofdkantoor is van 20th century Fox, Fox Plaza.

Beverly Hills Cop

Beverly Hills Cop uit 1984 is een geweldige actiekomedie, die een mooie boost heeft gegeven al Eddie Murphy’s filmcarrière in de rol van de bijdehante agent Axel Foley. Samen met zijn partner veegt hij de straten van Beverly Hills schoon!

Straight Outta Compton

Niet direct de meest toeristische wijk van Los Angeles: Compton was één van de meest gevaarlijke buurten van LA. De film gaat over vijf jonge mannen die beginnen te rappen over hun ervaringen, waardoor ze eigenlijk protest aantekenen op de beperkte invloed die de overheden uitoefenen op Compton en die diens inwoners onder de duim proberen te houden. Een heftige film, die het leven op straat goed weergeeft.

Op naar de USA

Het is natuurlijk altijd lastig om alle filmlocaties te bezoeken, maar hier heb je in ieder geval een aantal redenen om af te reizen naar Amerika. Houd je oren en ogen goed open, je zult veel meer plekjes herkennen uit films en series! Heb je nog gave suggesties, laat ze vooral hieronder weten. En voor je vertrekt naar Amerika, vergeet je ESTA niet aan te vragen… het zou zuur zijn als je het land niet in komt!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.