logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie van The Addams Family

We kennen deze bizarre familie allemaal wel: De Addams Family komt al tientallen jaren in de huiskamers van mensen van over de hele wereld. In eerste instantie als een bizarre komedieserie uit 1964 – in zwart-wit, nota bene! Hier in Europa kennen we de dodelijk grappige familie eerder van de twee films, die veel later zijn gemaakt. Nu, bijna 60 jaar na het verschijnen van de eerste productie over het gezin, komt er een animatiefilm uit de handen van Universal Studio’s.

Creepy fun

Het is de animatoren gelukt om van dit ietwat griezelige gezin een grappige en hilarische versie te maken. Daarbij wordt vooral de vreemdheid flink benadrukt – niet alleen van dit gezin, maar ook van de mensen om hen heen. In deze film blijkt immers hoe verschillend mensen zijn en hoe fel ze reageren op ‘anderen’. Keer op keer wordt de familie verbannen uit hun woonplaats. Wanneer Gomez en Morticia een nieuw thuis vinden in een oud gesticht, beginnen ze daar hun gezinnetje. Gehuld in de mist en verstopt achter een groot moeras hebben ze de rust gevonden waar ze zo naar op zoek waren. Hun kinderen groeien er rustig op en kunnen naar hartenlust experimenteren en elkaar het leven zuur maken. Het leven is perfect zoals het is.

Lees hier wie de Nederlandse stemmen inspreken van The Addams Family!

Nieuw dorp

Tot er aan de voet van hun berg iets verschrikkelijks gebeurt. Een aannemer en televisiepersoonlijkheid besluit om het moeras droog te leggen en er ‘het perfecte dorp’ te bouwen. Het krijgt flink aandacht op televisie, het programma is een doorslaand succes. Door het droogleggen van het moeras verdwijnt echter de eeuwige mist die rond het huis van the Addams Family rondhangt… en komen ze toch weer in beeld. En dat brengt meer problemen met zich mee dan je in eerste instantie zou denken!

Puberperikelen

Het is namelijk niet alleen een onwetende meute mensen die voor problemen zorgt. Ook Wednesday, de dochter des huizes, zorgt voor de nodige problemen. Zij komt namelijk in aanraking met een leeftijdsgenootje, die haar nieuwsgierigheid prikkelt. Wednesday wil de wereld verkennen. Ze wil naar school, nieuwe mensen ontmoeten en leren hoe het er aan toe gaat in de wijde wereld. Maar is de wereld daar wel aan toe… en is Wednesday bestand tegen al die verleidingen en verlokkingen?

Bekijk hieronder de trailer van The Addams Family.

Films koop je online bij:


Recensie over The Addams Family

The Addams Family levert een nieuw verhaal en een nieuw avontuur over deze mysterieuze gezinsleden. Er lopen een aantal verhaallijnen door elkaar: de Mazurka van Pugsley, waarmee hij moet aantonen dat hij een ‘Echte Addams’ is, de ontdekking van de omringende wereld door Wednesday, maar ook de commerciële hebberigheid van projectondernemer en presentatrice Margaux Needler, die alles over de top presenteert en extreem enthousiast probeert te brengen… de vraag is zoals altijd wie de echte monsters zijn in de wereld! De stijl van de animatie is even wennen, het is tamelijk vormeloos en weinig enthousiast vormgegeven, zo lijkt. Jammer, ik had liever een wat meer realistisch vormgegeven wereld gezien dan deze absurde figuren. Vooral Wednesday en Pugsley spannen wat dat betreft de kroon. Een animatiefilm met een boodschap, dat wel. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en hoewel er niks echt engs in gebeurt, zou ik toch 9 jaar aanraden, vooral vanwege alle verhaallijnen en soms wat lastige grapjes.

Score: 6


Ga direct naar The Addams Family op BOL.com.

Informatie

Titel: The Addams Family
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 96 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.