logo-liggend-wit-donkerblauw

Xiaomi en Halina Reijn: Movie Magic met korte film ‘For the Birds’


Voor veel artiesten staat het leven tijdens de corona pandemie vrijwel stil. Theaterzalen blijven leeg, net als de bioscoop – waardoor filmpremières worden uitgesteld. Maar niet allemaal. Want wie creatief is, ziet overal een kans in. Zo ook regisseuse en actrice Halina Reijn, op dit moment onder andere te zien in de spannende tv-serie Red Light: in samenwerking met Xiaomi maakte zij de korte film For the Birds. Volledig gefilmd met de Mi 11.

Xiaomi Mi11 Black 01

Als iemand de magie van film overal om zich heen weet te vinden, is het Halina Reijn wel. Die magie vindt ze in alledaagse elementen van het echte leven. En hoe leg je die nu beter vast, dan met een toestel dat je altijd bij je hebt: je smartphone? Xiaomi vroeg Halina dan ook om die magie tot leven te brengen met de nieuwe Mi 11 Movie Magic – een filmstudio in broekzakformaat. ‘For the Bird’s is hiervan het resultaat. In de korte film, waarin Halina zelf de hoofdrol speelt, zien we hoe de lockdown haar alledaagse leven als creatieveling beïnvloedt. De short movie werd gefilmd met een Mi 11, de nieuwste 8K smartphone van Xiaomi die Halina’s poëtische maar rauwe filmische stijl perfect tot leven brengt.

Halina: “De film is een ‘slice of life’ en vertelt over het loslaten van enkel uitvoerend bezig zijn en het omarmen van het ‘makerschap’, maar dan met een cinematografische twist. Ik wilde laten zien hoe de magie van film wordt weerspiegeld in het dagelijks leven en in creativiteit. Met de Mi 11 hebben we een korte film gemaakt als een dag uit mijn leven: filmend, acterend, schrijvend, schilderend en regisserend. Daardoor is de film een weerspiegeling geworden van Movie Magic in het dagelijks leven en in creativiteit – een rauwe, nuchtere korte film die de situatie laat zien zoals die nu is voor veel mensen. We moeten allemaal vanuit ons huis werken en leven en proberen er daarbinnen weer iets te maken.”

Op donderdag 25 februari 2021 ging de korte film live vanuit het Eye Filmmuseum in Amsterdam in première. Tijdens de livestream maakten bezoekers kennis met de film én het device dat het allemaal mogelijk maakte: de nieuwe Mi 11, een filmstudio in broekzakformaat.

Ga direct naar Mi 11 op BOL.com.

Bekijk ‘For the Birds’ door Halina Reijn met de Xiaomi Mi11

Mi 11: bioscoop in je broek

De Mi 11 is het onlangs geïntroduceerde premium toestel van Xiaomi en dé smartphone voor filmfans. Een camera van studio kwaliteit die zorgt voor haarscherp beeld kan dan natuurlijk niet ontbreken. Maar wat de Mi 11 bijzonder maakt, zijn een aantal functies die het vertellen van verhalen met je smartphone tot echte filmkunst verheffen, zoals:

  • De hoogwaardige video nachtmodus technologie voor heldere beelden bij weinig licht en zes ‘one click’ AI-bioscoop functies die kunstzinnig fotograferen heel eenvoudig maken.
  • Parallel World, waarmee een gespiegelde wereld gecreëerd wordt door een scène te dupliceren en om te keren.
  • Freeze Frame Video, die videoframes bevriest en kloont om de illusie te creëren dat delen van je video worden bevroren.
  • Magic Zoom-modus waarmee het lijkt alsof de camera tegelijkertijd in- en uitzoomt op een scène – een truc die oorspronkelijk populair werd in thrillers.
Xiaomi Mi11 Black 02 1

Wil je beelden direct bewerken op het toestel? Geen probleem met de geavanceerde AI-features, waaronder AI Erase 2.0, zijn ongewenste objecten of lijnen met één simpele klik te verwijderen. Uiteraard blijft ook het geluid niet achter, want met de professionele dubbele speakers van Harman Kardon levert de Mi 11 superieure audio van bioscoopkwaliteit. Dankzij de hoogwaardige camera, professionele prestaties en deze filmische features maakt de Mi 11 ‘Movie Magic’ mogelijk voor iedereen.

Ga direct naar Mi 11 op BOL.com.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.