logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film review: Verschikkelijke Ikke 3 / Despicable Me 3


Verschrikkelijke ikke 3

We hebben de Minions al lang in ons hart gesloten. De gekke gele wezentjes met hun eigen mengelmoesje aan gebrabbel zijn zó grappig, dat je ze de ergste misdaden zou vergeven. En dat heeft ook de oude mopperkont met het kleine hartje, Gru, ontdekt. Hij heeft zijn leven zelfs gebeterd en is van superschurk naar meesterspion gegaan bij de Anti-Schurken Vereniging. Samen met zijn liefje, Lucy, wel te verstaan.

Broederliefde

Wanneer Gru zijn oude aartsvijand niet weet te vangen, krijgt hij er flink van langs op ‘de zaak’. Lucy wil hem verdedigen, maar dat had ze beter niet kunnen doen. Ze worden allebei ontslagen, waarna ze allebei zonder werk zitten. Gru vind het helemaal niet terecht en kuurt zich flink uit in zijn huisje, samen met zijn drie pleegdochtertjes. Tot er ineens een butler op de stoep staat, die doodleuk vertelt dat hij nog een tweelingbroer heeft. Een broer waar hij helemaal niets van af wist!

Luxe leventje

Eenmaal aangekomen in het huis van zijn broer, ontdekt hij dat ze totaal verschillend zijn. De tweelingbroer met zijn wilde bos lange krullen is juist echt een doetje, maar succesvol in alles wat hij doet. Maar wat hem niet lukt, is slecht zijn. Terwijl zijn vader (en dus ook die van Gru) niets liever had dan dat Dru, de broer, net zo slecht zou worden als hij… dat was dus een droom die in duigen viel. Nu wil Dru dat Gru hem laat zien hoe het er aan toe gaat als je slecht bent… maar kan Gru nog wel terug naar zijn oude leventje?

Dubbelagenda

Maar Gru zou Gru niet zijn als hij in Verschrikkelijke Ikke 3 precies wist wat hij deed. Natuurlijk wil hij dolgraag zijn broer beter leren kennen, maar hij is ook wel verknocht aan zijn dochtertjes, Agnes, Edith en Margo, en natuurlijk aan zijn Lucy. Het liefst zou hij dus zijn oude vijand, de jaren-80 idool Balthasar Bratt, achter slot en grendel zetten. Hij zal er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen, ook al moet hij daar voor liegen tegen zijn broer Dru…


Ga direct naar Verschrikkelijke Ikke 3 op BOL.com.

Recensie over Verschrikkelijke Ikke 3

In dit derde deel van Verschrikkelijke Ikke draait het om familie, jaloezie… en de jaren 80. Balthazar Bratt is een geweldige persiflage op alles wat er in de jaren 80 populair was – een mooie uitdaging – terwijl Gru helemaal ondersteboven is van zijn nieuwe broer. Ondersteboven qua verwarring, plek in het gezin en natuurlijk ook over wat juist is om te doen. De grappen zijn heerlijk divers, van ‘best flauw’ tot ‘inkoppertjes’, met de nodige goed gevonden sarcastische opmerkingen tussendoor. Humor voor het hele gezin!

Score: 8


Informatie

Titel: Verschrikkelijke Ikke 3
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 85 minuten
Genre: Animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Lees hier welke BN-ers de stemmen voor Verschrikkelijke Ikke 3 inspreken.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.