logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film review: Transformers: The Last Knight


Transformers 5: The Last Knight

De filmreeks Transformers heeft grote sprongen gemaakt. De eerste film, met de onbeholpen Sam Witwicky, naar de stoerdere films vol actie en geweld met Cade Yeager als menselijke hoofdpersoon. Inmiddels is Cade echter een beetje moe van het vechten en heeft hij zich teruggetrokken in een autosloperij. Logisch, aangezien er een algehele oorlog tegen de robots is losgebarsten – Autobot of Decepticon. De ene na de andere robot wordt opgejaagd en vernietigd. Cade houdt zich te vriend bij de robots en heeft er een flink aantal om zich heen verzameld – tussen het schroot, waar hij genoeg middelen voorhanden heeft om ze eventueel op te lappen.

Legendes

Maar er is natuurlijk meer in het verhaal van Transformers: The Last Knight. De robots verkennen de aarde namelijk al duizenden jaren – hun invloed gaat ontzettend ver terug. Tijdens de ridderperiode in ons tijdperk hebben ze ook bondgenootschappen gesloten met de mensen. Denk daarbij aan koning Arthur en Merlijn, die draken kon oproepen – juist… transformer-draken! De ridders zijn echter al lang vergaan, en de oude robots hebben zich goed verstopt op aarde, ze verkeren in een soort ultieme stand-bymodus, enkel te wekken met een speciaal amulet. En laat dat amulet nu net boven water komen drijven, als het gevonden wordt door de jonge Izabella, die door de sloppenwijken slentert. Zij komt in contact met Cade, die haar met de nodige tegenzin helpt.

Dieper graven in legendes

Langzaam maar zeker komen ze meer te weten over de oude legende, geholpen door Vivian Wembley, een hoogleraar in Oxford die een band heeft met de riddertijd (gespekt met scepsis) en sir Edmund Burton. Maar er is natuurlijk veel meer: Optimus Prime gaat op zoek naar een manier om de oorlog te beëindigen. Hij wordt beïnvloed door een oude macht op Cybertron, die op haar beurt de aarde wil vernietigen. Met Optimus Prime als mega-gevaarlijk wapen! Het is nu aan Bumblebee en de overgebleven Autobots om de wereld te redden…


Recensie over Transformers: The Last Knight

In deze spectaculaire actiefilm Transformers: The Last Knight worden een paar legendes en verhaallijnen op een leuke manier met elkaar verenigd. Toch lijkt het een beetje gezocht: de zoveelste robots die ooit op aarde zijn gekomen en inmiddels in de vergetelheid zijn geraakt. De strijd van mens tegen robot is echter wel een heel interessante, en dat het verhaal een flink stuk terug in de tijd gaat… tja – ridderrobots zijn natuurlijk wel tamelijk stoer! Helaas is het verhaal wat uitgekauwd en is ook het acteerwerk niet echt briljant. Een vermakelijke actiefilm, dat wel, met goede humormomenten.

Score: 6


Informatie

Transformers: The Last Knight, Universal Pictures

Tijdsduur: 02:29, actie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.

 

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.