logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Magicians, seizoen 2


Ik ben best wel een fan van fantasy. Niet alleen van de bekende commerciële series en films, maar ik keek (tijdgebrek) ook regelmatig wat minder bekende series. De serie The Magicians zou ik eerder onder het wat minder commerciële genre scharen, hoewel het doel natuurlijk wel is om een mega-commerciële serie op de planken te leggen. De serie is echter zo excentriek dat het de mainstream kijkers waarschijnlijk niet snel zal bereiken. Zonde! Want het is stiekem een heel goede serie!

Magie en werkelijkheid

The Magicians steunt een beetje op een aantal bekende verhalen, zoals Narnia en (durf ik het? Welja:) Harry Potter. In de eerste serie leerde je Quentin en Julia kennen – waarbij Quentin een beetje een buitenbeentje is. Hij is een rustige, teruggetrokken jongen die weinig aansluiting vind bij zijn leeftijdsgenoten. Logisch, aangezien hij smult van de fantasyboeken over Fillory. En dan op zo’n niveau dat ze zijn hele leven bepalen. Totdat hij een geheimzinnig examen mag afleggen. Eentje van een magische school, Brakebills University… wanneer hij slaagt voor die test wordt hij meegenomen naar de magische wereld en komt hij bijzonder dicht in de buurt van Fillory – en komt Quentin en zijn nieuwe vriendengroep van het ene gevaar in het andere.

Bizar

Wat meteen duidelijk is, is dat je niemand mag vertrouwen – ook niet in de magische wereld. Sterker nog: het lijkt erop dat hoe meer macht mensen krijgen, des te gevaarlijker ze worden. Het is dan ook aan Quentin en zijn vrienden om te ontdekken wie de ‘goede’ is, en wie de kwade. Want soms is een zacht sprekend persoon juist het gevaar zelve, en andersom. In dit tweede seizoen wordt de macht nogmaals flink benadrukt, wanneer zo’n beetje de hele cast weer tot leven wordt gewekt – misschien een kleine spoiler, maar je ziet de namen op de achterkant van de hoes staan, dus hey – zo’n spoiler mag het niet zijn 🙂 wat meteen de verhouden aangeeft binnen de magische wereld. Met niemand is te spotten!

Conclusie over The Magicians, seizoen 2

Wat The Magicians, seizoen 2 zo krachtig maakt, is de persoonlijke ontwikkeling van vrijwel alle spelers. Ze beleven indrukwekkende avonturen die hen vormt en maakt tot wat ze zijn. Natuurlijk is de serie doordrenkt met magie en magische wezens, wat de serie nog een stukje indrukwekkender maakt, hoewel lang niet alle effecten even netjes en fancy zijn uitgevoerd. Helaas laat ook het acteerwerk soms wat steken vallen – en dat is jammer. Toch is het een serie die zeker de moeite waard is om te kijken. Oh ja: hij is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks, mocht je jouw fantasie liever wat harder laten werken…

Door: CooleSuggesties
Score: The Magicians, seizoen 2 krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

The Magicians, seizoen 2, Universal pictures

Tijdsduur: 9:00, fantasy.
Leeftijd: vanaf 16 jaar.

 

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.