logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film review: Superfly

Superfly is een remake van een super groovy film uit de jaren 70 (met dezelfde naam, uiteraard). De originele film ziet er natuurlijk gigantisch gedateerd uit, maar het verhaal staat nog steeds als een paal boven water. Dat is nog steeds interessant en spannend. Toch blijft het de vraag: is zo’n remake de moeite waard? Regisseur Director X, die vooral naam heeft vooral naam gemaakt met muziekvideo’s en neemt die stijl mee naar het grote scherm.

Drugsdealer af

Het verhaal van Superfly gaat over een kleine dealer, Priest, die in Atlanta zijn plekje heeft veroverd. Gewoon door undercover een beetje te handelen heeft hij een bende onder zich die prima zaken doen. Toch heeft hij er een beetje genoeg van. Hij wil uit het wereldje. Zeker als hij van dichtbij meemaakt dat de agressie tussen de bendes steeds hoger oploopt. Maar hoe kan hij dan de huur betalen? Er zit maar één ding op: een grote klus klaren, zodat hij zich over geld geen zorgen meer hoeft te maken.

Wat een bende

Je kunt op je vingers natellen dat die ‘grote klus’ niet zo maar gefixt is. Priest passeert zijn leider om een treetje hoger te gaan en meer drugs in te kopen dan ze ooit hebben verhandeld. Dat levert ze letterlijk een kluis vol geld op, maar daarmee halen ze ook een hoop ellende op de hals. Hij zit echt dieper in de problemen dan ze ooit hebben gezeten. Daarbij zorgt de moord op een bendelid van een rivaliserende bende voor de nodige onrust en agressie, maar sluimeren er ook twee corrupte agenten rond, azend op groot geld… Zal het Priest met zijn vriendinnen lukken om uit de drugswereld te stappen, of moet hij het onderspit delven?

Ga direct naar Superfly op BOL.com.


Recensie over Superfly

De titel Superfly is natuurlijk een echte jaren-70 kreet. Toch is meteen duidelijk dat het een remake is van het origineel. Dat wordt ook niet onder stoelen of banken geschoven. De personages zijn bijna karikaturen verworden, zo extreem zijn hun karaktertrekken uitvergroot. Het is dan ook een beetje over de top gefilm, maar ook weer niet zo erg dat het absurdistisch wordt. De dunne lijn daartussen wordt heel netjes bewandeld. Het verhaal steekt goed in elkaar – verwacht niet veel verrassingen of plottwists, maar het is zeker geen vervelende film om te kijken.

Score: 7


Informatie

Titel: Superfly
Uitgever: Sony
Tijdsduur: 111 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.