logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film review: Lucifer, seizoen 1

lucifer seizoen 1Iedereen heeft wel eens vakantie nodig. Zelfs mensen waarvan je het niet of nauwelijks verwacht. Zelfs goden. Of de duivel (die ooit een engel was – lees het maar eens na). Lucifer is de hel even zat en komt naar de Aarde om daar vakantie te vieren. Nu, vijf jaar later (tijd is een heel ruim begrip voor duivels en goden) is hij hier nog steeds. Hij heeft een fancy club en heeft het prima naar zijn zin, om mensen een beetje op de kast te jagen en ze over te halen tot het bekennen van hun diepste verlangens. Maar dan gaat het mis: in de eerste aflevering van Lucifer, seizoen 1, wordt een meisje vermoord waar Lucifer een bijzondere band mee had. Hij zint op wraak!

Meisjesagent

Zodra hij op onderzoek gaat naar de moordenaar van zijn protege, een mooie popster, ontmoet hij de politie-agent die belast is met de zaak.  Een knappe dame, genaamd Chloe Decker. En wat zo vreemd is: ze is helemaal niet onder de indruk van de gladde praatjes en het charisma van Lucifer Morgenster! Dat zorgt meteen voor een bijzondere band, want hoe meer Lucifer zijn best doet, des de gefrustreerder hij raakt dat het geen effect heeft op Chloe.

Bijzonder duo

Dat maakt het tweetal wel zo bijzonder. Chloe is een politie-agent die jong, knap en vrouwelijk is – geen makkelijke baan in een echte mannenwereld. Lucifer dringt zich aan haar op en bemoeit zich telkens ongewild met haar onderzoeken. Toch is er een zekere chemie tussen die twee: ze zijn door elkaar gefascineerd. Langzaam maar zeker ontdekt Chloe dat ze te maken heeft met een onsterfelijk iemand. Maar er is meer dan dat aan Lucifer, seizoen 1. Want de Hel wil zijn leider terug! De duivels zelf komen hem van tijd tot tijd even opzoeken om hem te waarschuwen. De hel loopt langzaam leeg, en de menselijke trekjes die Lucifer begint te vertonen zint hen helemaal niet. Hoe lang zou hij zijn vakantie nog kunnen volhouden?

Conclusie over Lucifer, seizoen 1

Lucifer, seizoen 1 maakt absoluut indruk. Het verhaal is niet heel erg intens of spannend, maar is wel sfeervol verfilmd en op zijn zachtst gezegd origineel. De Britse sarcasme van Lucifer werkt absoluut heel aanstekelijk, de misdaden zijn goed doordacht en komen geloofwaardig over. Dat het verhaal niet altijd even veel diepgang kent… dat nemen we maar voor lief.
Door:
Score: Lucifer, seizoen 1 krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Lucifer, seizoen 1, Warner Bros

Tijdsduur: 13×45, Actie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.