logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Harry Potter blu-ray boxset in boekvorm


Als er één serie is die echt een plekje heeft veroverd tijdens de kerstdagen, dan is het Harry Potter wel. Deze magische serie heeft harten veroverd van mensen van over de gehele wereld. Dankzij het feit dat de kerstdagen in iedere film wel ergens even ter sprake kwamen, vermengd met de magische elementen uit de films, maken de kerstdagen nóg magischer dan ze in eerste instantie al waren. Vorig jaar is er een geweldige boxset verschenen, waarin alle blu-ray schijven zitten van de hele reeks. Hoewel de films al indruk maken, doet de verpakking dat in dit geval ook zeker: ze zitten verpakt in een fors kartonboek, waarbij iedere pagina is voorzien van een glanzende foto uit de films. Erg gaaf!

Boxset

Wat grappig is aan de filmserie, is dat je ziet hoe de prioriteiten langzaamaan zijn verschoven. De eerste twee films hebben bijvoorbeeld een normale versie en een extended edition, de latere films hebben een special-editionsschijf waarop niet alleen achtergrondartikelen en featurettes staan, maar ook een aantal ‘deleted scenes’ die de films nog meer tot leven brengen.

Cadeauset

Het ‘boek’ waarin de Harry Potter filmreeks is verpakt heeft eigenlijk enkel de vorm van een boek. Je vind er geen achtergrondinformatie, schetsen, wat dan ook. Het is enkel een ongelofelijk mooi uitgevoerd middel om de films in te bewaren. Klein kritiekpuntje (ah, gewoon omdat het kan): het ‘boek’ is best diep. Je zult een forse boekenkast nodig hebben wil hij daar inpassen! De gemiddelde boekenkast is circa 30 centimeter diep, dan zal het boek echt uitsteken. Zet je ‘m op zijn zijkant, dan staat de tekst verkeerd om. Wij Nederlanders hebben namelijk de vervelende gewoonte om de tekst van boven naar beneden te lezen! Maar hey – ik ben nu eenmaal een kritische recensent 🙂

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.