logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film review: Blockers


BlockersOp filmposters lees je overigens niet alleen de titel Blockers, maar wordt deze aangevuld met de subtitel: Parents can be such (cock)blockers. (Met een haan voor Blockers, wat in het Engels een Cock is). Dat geeft de strekking van de film veel meer weer. Sterker nog: daar draait de hele film om. Drie ouders van tienermeisjes ontdekken het plan van de drie meiden om tijdens hun Prom Night hun maagdelijkheid te verliezen. Dat willen ze alle drie kostte wat kost voorkomen. En dus geven ze vol gas om dit te voorkomen. 

Vriendinnen en geen vrienden

Hoewel de drie meiden echte hartsvriendinnen zijn, gaat dat absoluut niet op voor de ouders. Sterker nog: de single mom Lisa, de sportieve krachtpatser Mitchell en de loner Hunter lopen het liefst met een boogje om elkaar heen, hoewel ze dat niet hardop durven uitspreken. Toch hebben ze in deze film een doel voor ogen: de eerste vrijpartij van hun dochters voorkomen. Maar dat is lastiger dan gedacht: Prom Night is best wel een ding in Amerika, waarbij alle registers worden opengetrokken. De kinderen beleven dus de wildste avonturen vol drank, drugs… in hun aanloop naar seks. Maar zal het hun ouders lukken om dat te voorkomen?

Wilde avonturen

En eerlijk gezegd beleven de meiden in Blockers wel heel veel avonturen. De blonde Julie is al een paar maanden met haar vriendje en is echt smoorverliefd. De exotische Kayla wil gewoon meedoen met het sekspact en kiest haar labpartner uit voor haar eerste keer. Wat ze niet weet, is dat hij nog al creatief is met het maken van drugs en het bakken van van alles en nog wat … met drugs erin. De semi-goth Sam denkt dat ze juist valt op vrouwen maar wil niet achterblijven op haar vriendinnen. Ze kiest een easy target voor haar Prom Night. Met zijn zessen en een grote limo rijden ze de hele stad door, van feestlocatie naar feestlocatie, tot ze met een enorme groep studenten samenkomen in een chique hotel.

Ga direct naar Blockers op BOL.com.


Recensie over Blockers

De film Blockers is nogal wild en grof van aard. Er wordt scheutig in gevloekt, gedronken en drugs gebruikt. Soms met een knipoog, soms om simpelweg de choqueren. Het feit dat Seth Rogen heeft meegeregisseerd doet dat misschien al vermoeden. Zo nu en dan blijft de film te veel hangen bij de wat platte en vieze humor. Dat haalt de film wel een stuk onderuit, maar wellicht is het juist voor pubers een feest om te lachen, gieren en brullen!

Score: 6


Informatie

Titel: Blockers
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 97 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.