logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film review: Baby Driver, Sony Pictures Home Entertainment


In de spannende en razendsnelle actiefilm Baby Driver duik je vol in het criminele circuit. Je kijkt over de schouder mee van Baby. Een jonge jongen (begin 20) die zichzelf diep in de nesten heeft gewerkt. Nadat zijn beide ouders zijn overleden tijdens een auto-ongeluk, waarbij Baby ook in de auto zat, is hij namelijk flink het criminele pad op gegaan. Zijn voorliefde voor auto’s en snelheid hebben hem op het pad van autokraken en joyriden gebracht. Dat ging allemaal goed, tot hij de auto van een groot crimineel stal… en dat had hij beter niet kunnen doen. Sindsdien is hij bezig met het afbetalen van de schade die hij daarmee veroorzaakt heeft…

Doof en muziek

Wat meteen opvalt aan deze Baby Driver is dat hij altijd oordopjes in heeft en een grote zonnebril draagt. Hoewel het verhaal achter de zonnebril nooit wordt uitgelegd, is het verhaal van de oordopjes helder en plausibel: door het ongeluk heeft hij tinnitus opgelopen: een continu piepgeluid in de oren. Dat onderdrukt hij door muziek te luisteren. Als bijkomend voordeel gebruikt hij die muziek om zijn dagelijks leven op te baseren. Dansend, op het ritme bewegend en opzwepend: voor ieder moment is wel een ander nummer. Bij de overige criminelen zorgt het niet bepaald voor een positief beeld – ze denken dat Baby ze niet allemaal op een rijtje heeft. Toch mist hij niets van wat er gebeurt – hij kan perfect liplezen.

Liefde heerst

Maar Baby is natuurlijk ook een gezonde jongen, ondanks zijn onverstandige keuzes in het verleden. Hij wordt dan ook verliefd op een serveerster die graag zingt. Ze raken voorzichtig aan de praat (Baby is niet zo’n prater) en raken door elkaar gefascineerd. En dat zet Baby aan het denken – hoe kan hij zijn criminele bestaan opgeven om een wereld op te bouwen met Deborah? Als er een nieuw team wordt samengesteld voor een klus die gedoemd is te mislukken, trekt Baby zijn conclusies en maakt hij actief plannen om te ontsnappen. Maar dat is makkelijker gedacht dan gedaan, want zijn gewiekste teamleden hebben Baby al snel in de smiezen. En zo loopt de situatie al snel hoog op!

Conclusie over Baby Driver

Baby Driver is een geweldig snelle film. Vooral de racescenes zijn om van te smullen – bizar, origineel en flitsend. Naast die spannende actiemomenten zitten er ook genoeg andere elementen in de film om hem indrukwekkend te maken: goede muziek, die de stemming van Baby goed weergeeft, het spanningsveld met zijn pleegvader, het zorgzame verlegen karakter van Baby, de slechteriken die niet altijd even slecht lijken te zijn… het verhaal vliegt alle kanten op en zal je geen moment vervelen. Door: Score: Baby Driver krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie