Film review: A Quiet Place

a quiet placeIn de bizarre horrorfilm A Quiet Place draait het om één ding. Quiet zijn. Stil zijn. Geen enkel geluid maken. De aarde is namelijk bezaaid met gruwelijk bloeddorstige monsters, die het voorzien hebben op de mensheid. Gelukkig zijn de beesten blind, maar man, ze hebben een gehoor van heb ik jou daar! En als ze iets horen, is de jacht geopend. Iedere voetstap, gefluister, knapperige appel of scheet kan de aandacht van deze schepsels wekken.

Leven in stilte

Dat is nog lang niet zo eenvoudig als je denkt. Je zou misschien de discipline kunnen hebben om nooit meer te praten, maar aan de andere kant is het ook wel mensen eigen om geluidjes te maken om je mening en stemming te kunnen delen met je medemens. Als je alleen maar afhankelijk bent van gebarentaal en liplezen… tja, da’s best wel een dingetje. En daarbij moet je dus ook rekening houden met alle andere geluiden die je zou kunnen maken. Je moet er toch niet aan denken? Zeker niet als je weet dat de hoofdrolspeelster van A Quiet Place, Evelyn, zwanger is. En die kleine zal toch een keer geboren moeten worden.

Abnormaal gezinsleven

Het zal duidelijk zijn dat het gezinsleven van Evelyn en Lee alles behalve normaal is. Toch zetten ze alles op alles om te overleven met hun kinderen. In dit geval hebben ze het ‘geluk’ dat één van hun kinderen doof is, zodat ze zich al prima kunnen redden met gebarentaal. Dat maakt het communiceren een stuk makkelijker. Maar de bloeddorstige wezens liggen op de loer en zorgen met grote regelmaat voor huiveringwekkend spannende momenten!

Ga direct naar A Quiet Place op BOL.com.


Recensie over A Quiet Place

Zin in een lugubere en vooral zenuwslopende horrorfilm? Dan hoort A Quiet Place zeker bij de geschikte kandidaten. Het is een film die juist teert op geluid en het ontbreken daarvan. Een fikse uitdaging voor de filmmakers, die ze met verve vervullen. Er zitten een aantal voorspelbare momenten in, maar vooral de vele momenten waarbij de spanning wordt opgebouwd en je bloed doen koken… dat maakt de film het kijken zeker waard.

Score: 8


Informatie

Titel: A Quiet Place
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 90 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.