logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Will & Grace – The Revival, seizoen 1

Will & Grace - Seizoen 1 Revival seizoenKen je de komedieserie Will & Grace nog? Waarbij de Joodse Grace inwoonde bij de homoseksuele Will? Will woonde tegenover zijn beste vriend, de hysterische Jack, terwijl Grace bevriend raakte met haar steenrijke assistente, Karen. Wel: tien jaar na de laatste aflevering van hun achtste seizoen zijn ze allemaal weer terug! Grace en haar man liggen namelijk in scheiding, en bij wie kan ze dan beter terecht dan bij Will?

Reunie

De eerste aflevering is dan ook echt een reünie. Even alles opfrissen en alle feitjes op een rijtje. Daarbij wordt dankbaar gebruikgemaakt van het vermeende drugs- en alcoholgebruik van Karen, die blijkbaar even van de wereld is en kort opsomt hoe de vlag erbij hangt. Slim bedacht, maar een beetje cheesy is het wel. Ook staat de politieke voorkeur van de regisseur hoog in het vaandel in die eerste aflevering (en de tweede ook nog wel). Vanaf de derde show zijn de politieke gemoederen wat bedaard en is het eigenlijk weer als van ouds.

Hysterische humor

Eigenlijk zou je Will & Grace kunnen zien als een Amerikaanse sitcom voor pubers, maar dan voor volwassenen. Hij is echt hysterisch (vooral door Karen en Jack), met uitgebreide en uitgestrekte funny faces en overdadig veel uitbundige reacties. Toch kunnen ze er nog prima mee wegkomen, ook al lopen de acteurs inmiddels wat losser in hun velletjes. Ook dat is regelmatig een aanleiding tot een scherpe sneer of tentoonspreiding van zelfspot. Dat maakt de serie dan wel weer lichtvoetig en losjes.

Ga direct naar Will & Grace – The Revival, seizoen 1 op BOL.com.


Recensie over Will and Grace – The Revival, seizoen 1

Natuurlijk zit ook in dit eerste seizoen van Will & Grace – The Revival een rode draad. Je kunt niet zo maar iedere aflevering aanzetten en denken dat je alle grappen of wendingen zult begrijpen. De onderinge banden blijven telkens een beetje verschuiven, er komen nieuwe personages bij en ze verdwijnen weer. Dat maakt series als dit toch wel leuk om te kijken. Je hoeft ze niet te volgen, en als je een paar weken niet kijkt is er niets overboord, maar zet je de dvd op dan is het ook een hysterische douche waar je onder terecht komt. Hard, veel en stiekem lekker warm.

Score: 7


Informatie

Titel: Will and Grace: The Revival, seizoen 1
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 330 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.