logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Zoo, seizoen 2 – de dieren op aarde draaien door!

In de serie Zoo is de wereld een groot gekkenhuis, nadat dieren om een mysterieuze reden besloten hebben om mensen aan te vallen. In grote getale. Dat levert een epische en indrukwekkende eerste aflevering op van Zoo, seizoen 2, waarbij je meteen in het heetst van de strijd komt en een fel gevecht beleeft tussen drie van onze helden en een grote kudde dieren, waarbij Jackson opvallend genoeg benaderd wordt door een tijger… die hem gewoon laat liggen. Dat is echt een voorbode voor de rest van de serie! Waarom? Misschien omdat hij immuun is geworden voor de aanvallen omdat hij eens gebeten is (en het heeft overleefd?). Vreemd genoeg deelt Jackson die kennis alleen met Chloe, die het ook voor zichzelf houdt… terwijl dat toch een mooie kans was geweest om de mensen te redden van de ondergang, nietwaar?

Luipaard-dna

Ondertussen is er een groots onderzoek gaande naar een mogelijke oorzaak – en genezing van de bezeten dieren. Die hopen ze te vinden in een baby-luipaard, waar genetisch onderzoek op wordt uitgevoerd. Er moet immers een reden zijn dat alle dieren gevaarlijk zijn geworden, dat heeft een menselijke oorzaak als basis. En daar is haast bij geboden, want de mutatie lijkt ook een soort fase 2 te kennen, die er niet al te rooskleurig uit ziet voor de mensheid! Het eerste schepsel in fase 2 is al gemeld en wordt gevangengenomen in het super-de-luxe luchtschip, om daar verder onderzocht te worden. In dat luchtschip worden langzaam maar zeker nog meer wezens verzameld die gemuteerd zijn en beschikken over bizarre eigenschappen.

Vreemd en wreed

Zoo, seizoen 2, is daarmee een stuk vreemder en wreder dan het eerste seizoen. En ja, dat kan. Met gemak, zo blijkt. Dat vreemde, dat bizarre, maakt de serie overigens ook een stuk interessanter. Er zit meer vaart en tempo in de serie, wat zeker prettig is om mee te maken. Het eerste seizoen had namelijk nog al wat last van een wat trage lijn… met een fikse race tegen de klok, voorspelbare acties en grappen, bloederige effecten en nieuwe mutaties.

Conclusie over Zoo, seizoen 2

In het tweede seizoen wordt het tempo flink opgevoerd. Er zit meer actie in de verhaallijn, nieuwe wezens met bizarre eigenschappen. Dat maakt de serie interessanter, gruwelijker en bruter dan het eerste seizoen, en tegelijkertijd een stukje lachwekkender en vervreemder. Dankzij het tempo van alle personages heb ik meer genoten van dit tweede seizoen, overigens.

Door: CooleSuggesties
Score: Zoo, seizoen 2 krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Zoo, seizoen 2, Universal Pictures
Tijdsduur: 08:30 minuten, horror.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Ga direct naar Zoo, seizoen 2 op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.