logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Venom


Superheldenfilms, die zijn er inmiddels wel genoeg. Een paar jaar geleden heeft de grofgebekte Deadpool aangekondigd dat het ook anders kan. Het hoeft niet altijd te draaien om een held – soms is een schurk minstens zo interessant! Dat opende de deuren voor een nieuwe anti-held, Venom. Maar wees gewaarschuwd: het verhaal is her en der wel wat bijgeschaafd en aangepast, om er een sluitend verhaal van te maken in deze film.

Alien invasion

De basis van Venom blijft wel gelijk. De hoge baas van een filantropische instellen stuurt een raket de ruimte in, op zoek naar nieuwe levensvormen. Die vinden ze, maar de bemanning komt niet levend uit de reis. De vier slijmerige kwabben worden in containers opgesloten en uitvoerig getest. Tegen alle normen in, ontdekken de wetenschappers dat ze een symbiose kunnen aangaan met andere levende wezens, zodat ze op aarde kunnen leven. Na een geslaagd experiment op een konijn wordt er al snel overgestapt op experimenten met mensen… met alle gevolgen van dien.

Eddie Brock

Wat is de rol van Eddie Brock in deze film? Welnu: Eddie is een journalist, die altijd de waarheid boven water wil krijgen. Hij mag een interview houden met onze filantroop, die dus zeker wel een duister kantje heeft. Hij stelt kritische vragen en verliest daarna alles wat hem lief is: zijn baan, zijn appartement en de liefde van zijn leven. Wanneer hij later de mogelijkheid krijgt om ‘s nachts een kijkje te nemen in het lab, laat hij dat niet over zijn kant gaan. Hij neemt de uitdaging aan en doet zijn ding. Maar dan… wordt hij overgenomen door zo’n alien, Venom genaamd.

Bizarre kennismaking

Je kunt je voorstellen dat het wel even wennen is. Voor beide kanten, zo blijkt. Venom en Eddie blijken meer gemeen te hebben dan je in eerste instantie zou denken. Venom besluit Eddie te beschermen en helpt hem waar hij kan. Eddie begint Venom langzaamaan te waarderen, hoewel ze een flinke tijd een echte haat-liefdeverhouding hebben. Venom eet namelijk het liefst levend vlees, bij voorkeur een sappig mensje. En Brock houdt daar liever niet van. Toch werken ze uiteindelijk samen om een groot kwaad tegen de houden!

Ga direct naar Venom op BOL.com.


Recensie over Venom

CooleSuggesties topper

Venom is een bizarre film in de range superheldenfilms. Het is een spannend verhaal met een slijmerig en creepy monster, waarvan je lange tijd niet weet waar het heen moet. De film is 12+, maar bevat toch wel het nodige grafisch geweld, uitgestoken botten en natuurlijk de misselijkmakende slijmkwab die Venom kan vormen. Je moet dus wel tegen wat gore kunnen, zoals je begrijpt. Ondanks dat zit er ook veel humor in de film, wat hem weer een stuk luchtiger maakt. Venom is knap gemaakt, is niet altijd even voorspelbaar en te gek uitgevoerd. Jammer dat er de nodige vrijheden met het originele verhaal zijn gemaakt, voor de echte fans is dat wel een afknapper, maar aan de andere kent: Venom!

Score: 9


Informatie

Titel: Venom
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 112 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] Hardy is terug als Eddie Brock en diens alter-ego Venom. Het is lastig om deze bizar ogende alien in een hokje te stoppen (en volgens mij zou hij dat ook […]

 2. […] zo erg als de recensies doen vermoeden. Het is alleen anders dan de gangbare Marvel-films, zoals Venom en Spider-Man. Venom was een luguber spektakel vol bizarre humor en woordspelingen, dankzij Tom […]

 3. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  mooie prijs!!!

 4. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  mooie prijs!!!

 5. Will avatar
  Will

  Niets voor mij.
  Iedereen veel succes!

 6. Joost Kampmeijer avatar
  Joost Kampmeijer

  Super!!!. Succes iedereen.

 7. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  leuke prijs!!!

 8. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  leuke prijs!!!

 9. Landje Bleeker avatar
  Landje Bleeker

  Yiiihaaaaa dat lijkt mij vet om te zien

 10. Arja avatar
  Arja

  Mijn zoon is echt een fan hiervan.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.