logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Vechtmeisje


Je hoort steeds vaker dat volwassenen gaan scheiden. Niets mis mee als alles goed is geregeld, maar in het geval van een felle scheiding, ofwel een vechtscheiding, wordt er lang niet altijd rekening gehouden met de kinderen. Sterker nog: vaak worden ze het middelpunt van het gevecht, als een soort trofee of inzet in de strijd. Dat gebeurt ook met ons vechtmeisje, Bo.

Vechtscheiding

Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo (12 jaar oud) met haar moeder en muzikale broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Het duurt even voor ze gewend is aan haar nieuwe omgeving – het is heel anders dan de elitaire buurt waar ze vandaan komt. Gelukkig maakt ze snel vrienden, zoals met het meisje Joy. Ook haar broer heeft het moeilijk met de scheiding. Het is lastig partij te kiezen. Hij weet zelf niet eens welke kant hij op wil met zijn leven. Muziek maken, dat wel, maar op welke manier?

Kickboksen

Joy introduceert haar bij de lokale kickboks-club. Bo blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft. Dat is namelijk het grootste struikelblok van Bo. Ze doet veel eerder dan ze denkt. Een goede eigenschap voor een vechtmeisje, zou je denken, maar het tegendeel is waar. De vraag is alleen of Bo dat ook zal leren voor het te laat is…

Ga direct naar Vechtmeisje op BOL.com.


Recensie over Vechtmeisje

Dat meisjes ook wel van vechten houden, hoor je niet vaak. Toch is het niet meer dan normaal, natuurlijk. Bo is echter wat licht ontvlambaar. Ze is een onberekenbare vechtersbaas, die snel uit haar vel springt. Het idee van rust door sport is goed en een welbekend fenomeen. Dat Bo zo snel groeit is natuurlijk uit den boze – hopelijk krijgen niet veel jongens en meisjes het idee dat je binnen een half jaar de top bereikt! Vechtmeisje is goed in beeld gebracht en heeft de juiste tone of voice om de doelgroep te bereiken.

Score: 7


Films koop je online bij:

Informatie

Titel: Vechtmeisje
Uitgever: September Film
Tijdsduur: 81 minuten
Genre: familie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.