logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: UFO, Sony Pictures Home Entertainment


ufo filmUFO’s zijn maar vreemde dingen. Of beter: het is een vreemd verschijnsel, dat mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Ik moet bekennen dat ook ik er in mijn tienerjaren behoorlijk door gefascineerd ben geweest, tot het simpelweg op de achtergrond verdween. Derek, de hoofdpersoon in de film UFO, is er nog steeds heel erg mee bezig. Wanneer er een UFO-sighting is bij een vliegveld bij hem in de buurt, duikt hij er vol op. In tegenstelling tot de meeste mensen zet hij zijn tanden in de kwestie en laat hij zich niet snel afwimpelen. Al snel heeft hij informatie in handen die voor de normale burger niet toegankelijk is.

Slimme Derek

Er is nog een ander groot voordeel: Derek is wat je noemt een genie. Hij heeft een bovengemiddeld talent voor wiskunde en cijfermatig inzicht. Die talenten gebruikt hij om de verhalen uit de pers te ontrafelen en de onwaarheid ervan aan te tonen. Gewoon in een restaurantje, op een papiertje. Da’s best knap. Ondertussen kijk je ook een beetje mee achter de schermen op het vliegveld, waar de FBI ook bezig is om het mysterie te ontrafelen. Er is namelijk een UFO gespot, en er is eigenlijk niemand die dat kan ontkennen. Behalve aan de rest van de wereld, dan. Hiaat in de film: ondanks het feit dat de FBI Derek in de gaten houdt, nemen ze geen contact op. Waarom niet? Erg vreemd…

Schoolprestaties

Natuurlijk zit Derek nog gewoon op school. Op een prestigieuze universiteit, om precies te zijn, waar hij vrienden heeft gemaakt met zijn huisgenoot en een vriendinnetje Natalie heeft waar hij veel projecten mee samen doet. Die projecten worden door Derek echter op de lange baan geschoven. Hij heeft maar een paar dagen om een mysterie op te lossen, en daar moeten zelfs belangrijke toetsen voor wijken! Iets dat hem niet echt veel goodwill oplevert van zijn vriendinnetje, overigens… Ondanks het feit dat Derek zich afsluit voor iedereen, blijven Natalie en zijn vriend toch achter hem staan en steunen hem min of meer in zijn bizarre queeste.

Ga direct naar UFO op BOL.com.


Recensie over UFO

UFO is een grappige film over een vastberaden jongen die op UFO-jacht gaat vanuit zijn eigen, hoogbegaafde wereldje. Dat gaat hem bijzonder goed af, dankzij het feit dat de aliens wiskundige raadsels gebruiken om mee te communiceren. De film is soms een tikje frustrerend en verwarrend, omdat niet alles verteld of getoond wordt, maar is ondanks dat een spannende zoektocht naar de waarheid.

Score: 7


Informatie

Titel: UFO
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 85 minuten
Genre: science fiction.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.