logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Tully


Het lijkt zo eenvoudig, een gezin beginnen. Nou ja – het beginnen van een gezin is ook niet heel moeilijk (ai, foute grap, maar die moest gemaakt worden) maar het onderhouden ervan is knap lastig. Dat weet Marlo in de film Tully als geen ander. Ze probeert de ballen in de lucht te houden, maar met een explosief zoontje en dochter was het huishouden al druk genoeg. Boven op alle dagelijkse beslommeringen komt er nog een derde kindje bij. En dat is toch wel de druppel die de emmer doet doorlopen.

Broederliefde

Wanneer Marlo en haar man Drew op bezoek gaan naar de opschepperige broer van Marlo, brengt die laatste ter sprake dat ze na hun bevalling een nachtnanny hadden. Een oppas die de nachten wakker is en voor de kleine zorgt, zodat de moeder ook kan rusten. Want van Drew hoeft Marlo weinig te verwachten, zo blijkt. Wanneer Marlo er echt helemaal aan onderdoor gaat en haar broer Craig aanbied om voor de nanny te betalen, kunnen ze eigenlijk niet weigeren. Vanaf het moment dat nachtnanny Tully komt oppassen, gaat er een wereld voor Marlo open en lijkt ze helemaal tot rust te komen.

Opbloeiende moeder

Het is mooi om te zien hoe Marlo van een schuchtere, verslagen vrouw opbloeit tot een geïnteresseerde, open en vooral vrolijke vrouw. Ze heeft veel aan Tully, dat is zeker. Samen hebben ze indringende gesprekken over van alles en nog wat in hun leven, waar Marlo veel steun aan heeft. Na een wat vreemde opstartperiode komen de twee steeds nader tot elkaar, tot alles als een luchtbel uiteen blijkt te spatten. Marlo en Tully hebben namelijk iets té veel gemeen…

Ga direct naar Tully op BOL.com.


Recensie over Tully

Het verhaal van Tully lijkt misschien op een spannende thriller, maar dat is het zeker niet. Het is een onderhoudende speelfilm over het moederschap en alles wat daar bij komt kijken, van opvoedproblemen tot gebroken nachten, van een man die geen vinger uitsteekt tot verloren dromen. En soms moet je heel ver reiken wil je al die dromen nog kunnen aanraken! Tully brengt dit goed in beeld, hoewel het einde wat vervreemdend werkt en niet heel netjes in elkaar steekt. Maar: boodschap overgekomen!

Score: 7


Informatie

Titel: Tully
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 95 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.