logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Truth or Dare


truth or dareHet spelletje Truth or Dare ken je vast wel. In het Nederlands staat het ook wel bekend als Doen, Durfen of Waarheid. Waarbij je met Truth or Dare eigenlijk alleen maar Doen of Waarheid hebt… De regels zijn zo simpel als de titel. Je krijg de vraag wat je wil: Truth or Dare. Waarheid of Doen. Afhankelijk van je keuze moet je een vraag heel eerlijk beantwoorden of een opdracht uitvoeren. Een leuk spel voor jong en oud, maar het kan ook uit de hand lopen…

Demonisch spelletje

Het gaat verkeerd wanneer een vriendenclub tijdens hun laatste Spring Break naar Mexico op vakantie gaan om daar lekker los te gaan. Eén van de meisjes komt een jongen tegen die nog wel een afzakkertje met hen allen wil doen. Ze gaan naar een verlaten pand, ergens achteraf. Daar nodigt hij de groep uit tot een potje Truth or Dare. De regels worden uitgelegd, waarna ze beginnen. Maar er steekt meer achter. Het blijkt dat de jongen niet geheel vrijwillig handelde. Hij was bezeten van demonen, die hem de keuze gaven om door te blijven gaan met het spel of nieuwe spelers introduceerde. En voila: het nieuwe team is gearriveerd.

Bekijk hier de trailer van Truth or Dare:

Doorspelen tot je er bij neervalt

Het probleem van dit potje Truth or Dare is echter dat er duistere krachten aan het werk zijn. De zes jongeren moeten blijven doorgaan, of ze nu willen of niet. Daarbij manipuleert de duistere macht hun omgeving en laat het mensen met een bizar vertrokken gezicht de opdrachten geven. Kippenvel! En als ze weigeren? Dan eindigt het in een luguber schouwspel, zoals de kinderen zelf zullen ervaren. Maar hoe komen ze van deze vloek af? Is het wel te stoppen?

Ga direct naar Truth or dare op BOL.com.


Recensie over Truth or dare

Dit is echt een creepy horrorfilm. Niet bizar bloederig, maar wel wreed en cru. De spanning van de brute uitdagingen sluimeren door de hele film, wat hem echt wel creepy maakt. Ook het feit dat de hoofdrolspelers niet meer weten wat waarheid is en wat niet, zorgt voor een hoge spanningsboog.

Score: 8


Informatie

Titel: Truth or dare
Uitgever: Universal pictures
Tijdsduur: 100 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.