logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Trolls holiday special


Trolls holiday specialDe Trolls zijn terug: en hoe! De Trolls Holiday Special speelt zich af na de superswingende animatie film Trolls. De Bergens en de Trollen hebben een vriendschap gesloten en blijven in contact met elkaar. Poppy heeft als gewoonte om kaartjes te sturen van elke feestdag die ze hebben – en dat zijn er nog al wat. Maar de Bergens kunnen dat niet. Hun enige feestdag was Trollenhappen. En tja, sinds ze vrienden zijn… zit dat er dus niet meer in.

Helpende hand

En dus probeert Poppy de Bergens te helpen door ze een feestdag van de Trollen te geven. Samen met Knoest en de Snack Pack gaan ze op pad om de de Bergens Bridget en Koning Gristle te laten kennismaken met hun feestdagen. Vol energie, glitters en muziek. Dat gaat misschien iets té enthousiast voor de Bergens, die letterlijk niet weten wat ze overkomt. Vooral de koning niet, die telkens het slachtoffer blijkt van de goede bedoelingen van de kleurrijke trollen. 

Trolls holiday special

Daar blijft het echter niet bij: naast deze korte animatiefilm (van ongeveer een half uur) vind je nog drie andere afleveringen op deze dvd. Jammer genoeg zijn die niet van de trollen, maar van Spirit en Home – twee andere Dreamworks-series die je vast wel kent van de gelijknamige films of de serie op televisie. De afleveringen maken het feestelijke gevoel echter wel compleet!

Conclusie over Trolls Holiday Special

De supervrolijke trollen maken er weer een feest van – elke dag weer, zo blijkt. Het is een spetterende film, die best een stuk langer had mogen zijn. Na de korte film (een goede aflevering van elke willekeurige serie lang) is het toch wel even uitblazen. Je hebt het gevoel alsof er een paar stukjes zijn overgeslagen, alsof je slechts een deel hebt gezien van het hele verhaal. De muziek knalt er vanaf, de remix is razendsnel en grappig – net als de vele toespelingen op de feestdagen van de trollen. Fijn dat er nog meer te zien is op de dvd, maar daar hadden we ook liever een groter aandeel Trollen in gehad. Door: Score: Trolls Holiday Special krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie