logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Thor ragnarok

thor ragnarok

De Noorse mythologie is echt een bizarre verzameling verhalen. Lees het boek Noorse Goden er maar eens op na – veel sappiger dan dat zal het niet snel worden! De oude verhalen vormen dan ook een dankbare bron van inspiratie voor een geweldige superheld als Thor, die dit keer een mooie mixwereld maakt met de Avengers. Even voor je beeldvorming: Thor Ragnarok speelt ongeveer twee jaar na Avengers: The Age Of Ultron. Daarbij is Thor bezig met zijn eigen missies om vervolgens terug te keren naar Asgard. Daar ontdekt hij dat Loki de troon heeft overgenomen en Odin heeft verbannen naar een bejaardentehuis op Aarde… niet echt netjes!

Ragnarok

Maar wat nog erger is: het einde van Asgard is nabij! Thor heeft in zijn missie geprobeerd om de Ragnarok te voorkomen: een vreselijk lot waarbij heel Asgard wordt vernietigd door een groot vuurwezen. Thor weet hem te verslaan en neemt diens wapen mee naar Asgard, maar daar ontdekt hij dus dat Odin van de troon is verstoten door Loki. En wat nog erger is: Odin overlijdt, waardoor de beschermende spreken in kracht afnemen. Zo kan het zelfs dat de zus van Thor en Loki, Hela (godin van de dood) vrij komt en haar ding kan doen: dood en verderf zaaien! Dan klinkt Ragnarok toch wat vriendelijker…

Hulk helpt

Tijdens een fiks gevecht komen Loki, Thor en Hela in de Bifröst terecht, een soort transportkanaal waarmee je tussen de Negen Werelden kunt reizen. Daarbij raken Thor en Loki echter flink uit koers, waarna ze in een vreemde wereld terechtkomen. Een afvalplaneet waar gladiatorgevechten gehouden worden door de Grandmaster, een geweldige rol van Jeff Goldblum als onzekere, twijfelachtige grootmacht. Al snel wordt Thor overgeleverd aan de nukken van deze Grandmaster, waarbij hij moet vechten tegen niemand minder dan De Hulk, van wie niemand meer had gedacht dat hij zou leven. Die was aan het einde van Age of Ultron namelijk plots verdwenen! Maar: de hulk is boos en lijkt onbereikbaar. Of toch niet?

Strijdlustig

Thor Ragnarok is een stoere film in het Marvel genre. Het is een mixwereld tussen de Avengers en Thor, overgoten met een nieuwe wereld van de Grandmaster en een fikse dosis humor en sarcasme. Dat is echt wel een dingetje waar de films van Thor flink op steunen, en ook nu komt die humor goed uit de verf. Combineer dat met felle gevechten en bovennatuurlijke krachten, en je hebt een briljante film om naar te kijken. Er wordt namelijk flink wat in gestreden: het gevecht tussen Thor en de Hulk is episch, de strijd tegen Hela met grote groepen verrezen strijders en de inwoners van Asgard komt wat minder aan bod maar ziet er minstens zo indrukwekkend uit.

Conclusie over Thor ragnarok

In deze film van Thor zie je hoe zijn vader overlijd en hoe Thor strijd voor de toekomst van Asgard. Tegen zijn zus Hela, nota bene, waar hij het bestaan niet eens van af wist. Felle actiescènes worden verzacht met veel humor en grappige momenten. De technische afwerking is zoals altijd briljant verzorgd, hoewel de Hulk lastig blijft om komisch neer te zetten. Een geweldig verhaal van meer dan 2 uur, waarbij je je geen minuut zult vervelen.

Door: CooleSuggesties
Score: Thor ragnarok krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Thor ragnarok, Walt Disney / Marvel
Tijdsduur: 02:10 minuten, actie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Ga direct naar Thor ragnarok op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.