logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Strain 4, 20th century fox


the strain seizoen 4Wat als een vampierachtige sekte, gevoelig voor licht, ineens meer krachten krijgt en de hele dag over de aardbol kan ronddwalen? Dan hebben de mensen inderdaad een serieus groot probleem. Dat is ook de setting van het vierde en laatste seizoen van The Strain, waar de Master heeft gezorgd voor een nucleaire winter en de mogelijkheid voor de Strigoi om los te gaan in de wereld.

Verdeeldheid

Wat de serie zo krachtig maakt is de diepgewortelde politieke spelletjes en machtsvertoon van de verschillende ‘belangrijke personen’ aan de kant van de strigoi. De mensen hebben namelijk weinig te willen. Flink wat overlevenden zijn slaven voor de bloeddorstige overheersers en een klein clubje mensen, onder leiding van de zoon van de Master, Eph, probeert de Master van zijn troon te stoten en de mensheid te redden. Daarbij worden er aan de kant van de strigoi regelmatig wat verwijzingen gemaakt naar onze huidige politieke samenleving.

Karakteristiek

De hoofdpersonen in The Strain zijn overigens alles behalve clean en heldhaftig. Ieder personage heeft zo zijn eigen bagage en laat dit ook duidelijk merken. Zo komt hoofdpersoon Eph maar moeilijk op gang na een flinke dip en dito alcoholgebruik. Ook Zach, één van de overlevenden, ontwikkelt een paar vervelende trekjes die je het bloed onder de nagels vandaan zal halen. Gelukkig komen de verhaallijnen van de meeste personages netjes tot een eind. De touwtjes worden aan elkaar geknoopt en iedereen wil toch een soort afsluiting voor het Grote Gevecht met de Master als opperheerser.

Felle strijd

Het is natuurlijk niet niks, vechten tegen een leger vampiers… uhm… strigoi. Wonderbaarlijk genoeg hebben het team aan overlevenden het zo lang volgehouden. Hoe lang kunnen ze dat nog doen? Het wordt namelijk steeds lastiger om zich te wapenen tegen die alsmaar sterker wordende horde aan ondoden! Er is slechts één manier: De Master verslaan… verwacht dus heel wat felle gevechten en bijna kansloze botsingen tussen mens en strigoi!

Ga direct naar The Strain, seizoen 4 op BOL.com.


Recensie over The Strain 4

Het vierde seizoen van The Strain begint misschien een beetje mager maar komt al snel op stoom in een aantal felle strijden en botsingen. Het gaat echter vooral om een verdieping van de aanwezige karakters en personages. Dat lukt ook verbazingwekkend goed: alle verhallijnen worden afgewikkeld en de meeste openstaande lijntjes worden afgeknoopt.

Score: 8


Informatie

Titel: The Strain 4
Uitgever: 20th century fox
Tijdsduur: 440 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.