Film recensie: The Orville, seizoen 1

the orville seizoen 1

The Orville is een luchtige ruimteserie. Je zou rustig kunnen zeggen dat het een parodie is op de oude Star Trek-series, met een aantal bijzonder doordachte kwinkslagen, relaties en avonturen. The Orville is namelijk geschreven door Seth MacFarlane, het brein achter series als Family Guy. Dan weet je al een beetje waar je aan begint met deze serie!

Buitenbeentjes aan boord

Het verhaal van The Orville draait allemaal om Ed Mercer, een rol van MacFarlane zelf. Hij heeft een jaar in zak en as geleefd nadat hij ontdekte dat zijn vrouw vreemdging met een andere man… uhm… alien. Zijn veelbelovende carrière was daarmee snel beëindigd, maar toch wordt hij benaderd om kapitein te worden van een ontdekkingsschip, The Orville. Daarbij krijgt hij een bemanning toegewezen die hem moet bijstaan. Helaas zijn dat net zo’n buitenbeentjes als hijzelf! Onervaren, met een flink dossier of gewoon vreemd. Het lijkt logisch dat de missies gedoemd zijn om te mislukken. Toch is het team bijzonder vastberaden. Ondanks dat de onderofficier van The Orville niemand minder is dan Eds ex-vrouw!

Het universum rond

En natuurlijk vlieg je in The Orville van de ene exotische ruimte-bestemming naar de andere, net als in Star Trek. Het ruimteschip van Ed is namelijk een ontdekkingsvliegtuig, waarmee ze juist alle hoekjes van het universum moeten ontdekken. Van een paar kleine missies komen ze vanzelf terecht in grotere en meer gevaarlijke uitdagingen en opdrachten. Ze leren steeds meer op elkaar te vertrouwen en maken daarbij dankbaar gebruik van ieders sterke en zwakke punten. Maar onderling botert het nog niet altijd even goed, helaas. En dat zorgt voor de nodige problemen aan boord!

Ga direct naar The Orville, seizoen 1 op BOL.com.

Lees hier waarom wij vinden dat The Orville, seizoen 2 beter is dan The Orville, seizoen 1!


Recensie over The Orville. seizoen 1

The Orville is het beste te omschrijven als een mix tussen Family Guy en Star Trek. Droge humor met een tikje seksistische inslag (nou ja: tik). De serie is kleurrijk en absurdistisch. Toch is het netjes verfilmd en met de nodige aandacht in elkaar gezet. Een vermakelijke serie dus, met wat actie, veel humor en een knipoog naar Star Trek.

Score: 7


Informatie

Titel: The Orville, seizoen 1
Uitgever: Twentieth Century Fox
Tijdsduur: 526 minuten
Genre: sci-fi.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.