Film recensie: The Maze Runner: Death Cure

The Maze Runner is al jarenlang een absolute hit onder de young-adult fantasyfans. Het was dan ook een geweldige zet om deze boeken te verfilmen! De eerste film heeft bijvoorbeeld zonder enige twijfel indruk gemaakt, maar ook de tweede en deze derde film mogen er zijn – waarbij ik moet zeggen dat dit derde deel me weer meer aansprak dan het tweede, maar dat is vaker zo bij een trilogie. Het verhaal zakt in zo’n tweede stuk toch een beetje in een soort winterslaapmodus. Maar wat kun je verwachten bij The Maze Runner: Death Cure?

Wicked ways

The Death Cure wordt geopend met Thomas, Newt, Brenda, Frypan en Jorge in het midden van een dodelijk uitdagende treinoverval, wanneer ze proberen hun gevangen vriend Minho te redden uit de greep van het sinistere bedrijf WCKD. De slechte leiders van WCKD gebruiken Minho’s bloed om het Flare-virus te genezen, dat de hele wereld heeft verwoest en miljarden mensen heeft gedood, en ja, het is nogal moeilijk uit te leggen waarom zij de slechteriken zijn. Ze proberen meer levens te redden dan de helden ooit in deze serie doen. Thomas’s plan mislukt, Minho wordt verplaatst naar de laatste zwaarst versterkte stad op aarde, en nu moeten onze onverschrokken tienerhelden een manier vinden om in te breken, hun vriend te vinden, waardevolle medische benodigdheden te stelen en dan naar buiten sluipen. En omdat dit een Maze Runner-film is, brengen ze veel tijd door in het gangen door de gangen, door exploderende straten in de stad en door uit de ramen te springen. En dat zouden ze ook moeten doen.

Persoonlijk

Er zijn echter verschillen merkbaar. Waar de eerste twee films zich richtten op actie en bizarre mysteries, is er nu ineens tijd voor persoonlijke ontwikkeling. De helden van The Maze Runner en The Scorch Trials hebben nauwelijks tijd gehad om op adem te komen. De derde film in de serie, The Death Cure, heeft alle opwindende actie die we van deze trilogie mogen verwachten, maar omdat hij alles moet afronden, wordt het ook persoonlijker en dramatischer. En dat is een probleem. Het verhaal loopt ten einde, misschien komt zelfs de hele WERELD ten einde – en de goeden en slechteriken vragen zich af wat voor impact ze hebben gehad en of ze ooit verenigd zullen worden met de mensen van wie ze houden. Dat werkt verwarrend, omdat voor twee van deze films al deze karakters totale mysteries zijn geweest. De meesten van hen zijn bovendien amnesiacs. Amnesia was het perfecte excuus om hen halsoverkop in de volgende deathtrap te laten rondlopen zonder na te denken over hun persoonlijke bagage, maar nu, te laat, gaan ze op onderzoek uit om te ontdekken waar ze vandaan kwamen.


Recensie over Maze Runner: Death Cure

Het slotstuk van de reeks The Maze Runner laat je met wat gemengde gevoelens over. Het verhaal zwabbert een beetje alle kanten op – de felle actiescènes maken veel goed in deze film. De losse eindjes worden grotendeels aan elkaar geknoopt wanneer de hoofdrolspelers proberen hun geschiedenis te achterhalen. Daarbij moeten ze uit de handen blijven van WCKD en bepalen wat echt belangrijk is voor de toekomst van de wereld: hun leven of dat van anderen.

Score: 7


Informatie

Titel: Maze runner: Death Cure
Uitgever: 20th century fox
Tijdsduur: 144 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.