logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Layover


the layoverAls de huurprijzen in een stad hoog zijn, dan is het aantrekkelijk om samen te gaan wonen. De vriendinnen Meg en Kate doen dit al jaren, met succes. Ze zijn vriendinnen sinds de middelbare school, hun band lijkt onbreekbaar. Toch lopen de spanningen wat op wanneer de losbandige Meg een flink aantal illegale dozen make-up op de kop wist te tikken en niet aan de man kan brengen en Kate ontslagen wordt op haar baan als lerares. Dat zorgt voor de nodige wrijving! Als verrassing regelt Meg een last-minute reisje naar Fort Lauderdale, om lekker op het strand te liggen. Als ze in het vliegtuig een knappe jongeman tegenkomen die ook op weg is naar Florida, is de jacht geopend – wie krijgt deze man voor zich alleen?

Meidengevecht

In de hele film staat het conflict tussen de beide meiden centraal. Wanneer hun vlucht onderbroken wordt door een orkaan, stranden ze in een raar wannabe-hotel in St. Louis. Niet helemaal hun bedoeling, maar dat houdt ook in dat ze meer tijd hebben om de knappe Ryan voor zich te winnen – die zich alle aandacht maar wat graag laat welbevallen. De meiden gaan tot het uiterste, met de nodige slapstickachtige momenten tot gevolg. Ze komen in de ene absurde situatie na de andere, want zoals je kunt gebruiken hoef je het bij dit soort films niet te hebben van een goede verhaallijn of een geloofwaardig plot.

Nieuwe vrienden

Om de hilariteit nog iets te verhogen worden er een handvol rare snuiters aan dit bonte drietal gestopt. In St. Louis is namelijk een beurs gaande voor juweliers. Rare handelaars, diamantenslijpers en andere karikaturen worden op de twee meiden afgevuurd, wat zo nu en dan voor een grappig moment zorgt. Als één van de mannen aanbied om de drie naar Fort Lauderdale te brengen nemen ze dat aanbod maar wat graag aan. Een mini-roadtrip volgt, waarbij de vier elkaar op een heel andere manier leren kennen.

Conclusie over The Layover

The Layover is een wat brave tienerfilm over twee twintigers die samen op vakantie gaan en strijden om de gunsten van een knappe man. Voorspelbaarheid, dijenkletsers en niet al te originele humor zijn het gevolg. De film komt eigenlijk nooit helemaal lekker op stoom, en dat is jammer.

Door:
Score: The Layover krijgt 6 van de 10 punten.

Informatie

The Layover, Universal Pictures
Tijdsduur: 01:24 minuten, komedie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Ga direct naar The Layover op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.