logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Incredibles 2, Disney Pixar

incredibles 2The Incredibles zijn terug! En hoe! Met man en macht proberen de superhelden van de familie Incredible de Supers weer op de kaart te krijgen. Ze worden benaderd om een grootse pr-campagne op te zetten, met niemand meer dan Helen, alias Elastigirl, als hoofdpersoon. Een inspannende taak die ze maar wat graag op zich neemt. Maar dat betekent ook dat het gezinsleven in handen komt van Bob, alias Mr. Incredible. Hij moet dus drie kinderen met superkrachten in toom zien te houden. Is dat niet een beetje veel, zelfs voor Mr. Incredible zelf?

Papa als superheld

Waar The Incredibles 2 heel goed in is geslaagd, is om twee verhalen tegelijk te vertellen. Aan de ene kant heb je namelijk de avonturen van superheld Elastigirl en de aandacht die ze daar mee krijgt. Aan de andere kant is er de slopende levensles van Bob als vader van Violet, Jack-Jack en Dash. Vooral met de twee puberende kids heeft hij zijn handen vol, maar ook Jack-Jack blijkt lastiger in toom te houden. Hij heeft namelijk heel wat superkrachten die zich nog volop moeten ontwikkelen… Wanneer Bob bij kledingontwerpster Edna komt, verandert zijn leven compleet…

Superhelden in beeld

Ondertussen is Elastigirl druk bezig om een positief beeld te schetsen voor de Superhelden. Ze probeert het ene probleem na het andere op te lossen, in de hoop dat de gewone mensen inzien dat superkrachten helemaal niet zo verkeerd zijn. Mits ze niet voor het slechte worden gebruikt, tenminste. Maar is al die aandacht wel zo goed voor de Supers? Langzaam maar zeker kom je er achter dat de organisatie van de hele campagne een dubbele agenda heeft.

Verhalen samenvoegen

Langzaam maar zeker worden deze twee verhalen samengevoegd. Net op tijd, want Bob en Helen groeien door die verschillende levensstijlen behoorlijk uit elkaar. Wanneer de Supers echter in gevaar zijn, bundelen ze hun krachten en proberen ze het kwaad te stoppen voor het te laat is. Daarbij krijgen ze de hulp van een paar onervaren en nogal chaotische superhelden!

Ga direct naar The Incredibles 2 op BOL.com.


Recensie over The Incredibles 2

CooleSuggesties topper

Het is Disney gelukt om de eerste film van The Incredibles te evenaren. Die film had namelijk het voordeel van het verrassingselement. Het is lastig dat voordeel te evenaren. Dankzij de dubbele verhaallijn blijft er een enorme vaart in de film zitten. De twee lijnen gaan even uit elkaar, botsen flink en komen dan weer goed samen. Het vaderschap is briljant in beeld gebracht, maar ook de carrièredrang van Helen komt mooi in beeld. Dubbele lagen in de film dus, waar je absoluut van zult smullen.

Score: 9


Informatie

Titel: The Incredibles 2
Uitgever: Walt Disney
Tijdsduur: 126 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.