logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The house with a clock in its walls


De ouders van Lewis zijn omgekomen tijdens een bizar ongeluk. Hij krijgt daarop wat geld en een brief van oom Jonathan, die hem uitnodigt om bij hem in huis te komen. Eenmaal daar is het even wennen. Jonathan en zijn buurvrouw, Florence Zimmerman, schelden elkaar de huid heel liefdevol vol, ze eten koekjes in plaats van avondeten en er is geen tijd waarop Lewis naar bed moet… klinkt als een leuke droom, toch? Maar er zijn ook wat vreemde, verontrustende zaken in het huis van oom Jonathan…

Tikt als een klok

Wat als eerste opvalt in het huis van zijn oom, is de grote hoeveelheid vreemde voorwerpen die er staan. De meest kleurrijke en fantasievolle objecten zijn er te vinden, maar boven al: een bizar grote hoeveelheid klokken. Zijn oom schuift het af: ‘het lijkt misschien veel, maar voor mij is het precies de juiste hoeveelheid’. Al snel blijkt waarom er zo veel klokken zijn. Er is namelijk een mysterieuze klok, ergens in huis, die ’s nachts flink van zich laat horen. Zijn oom hoopte dat al die klokken dat zware getik zouden overstemmen… maar helaas! The house with a clock in its walls laat ’s nachts goed van zich horen – tot grote ergernis en frustratie van oom Jonathan.

Magisch mysterie

Er lijkt nog iets vreemds te zijn. Zijn oom en diens buurvrouw zijn namelijk echte magiërs. Ze leren Lewis ook de nodige trucs, die hij hard nodig heeft op school – daar is hij namelijk niet bepaald populair… om zijn imago op school een zetje te geven, doet Lewis echter iets heel stoms: hij brengt iemand terug uit de dood: de grootste vijand van zijn oom en tante – de kwaadaardige Isaac Izard! Hij zat achter de klok in de muur. Een klok met een wel heel duister geheim… en vanaf dat moment wordt het nog spannender en enger!

Ga direct naar The House With A Clock In Its Walls op BOL.com.


Recensie over The House with the Clock in its walls

Magische verhalen zijn altijd welkom – deze is gemaakt voor kinderen van 9 jaar en ouder, en dat is ook wel nodig. Het is namelijk best creepy om ineens allemaal poppen tot leven te zien komen of om Isaac Izard uit de dood te zien opstaan! Daarnaast heeft de film ook veel leuke, ontroerende en grappige momenten, die de film een stukje lichter maken. Het verhaal is goed uitgewerkt, de special effects zien er goed uit en de acteurs zetten fijne karakters neer: houd je wel van een beetje spanning en gegriezel, dan moet je The House with a Clock in its walls zeker zien!

Score: 8


Films koop je online bij:

Informatie

Titel: The House With A Clock In Its Walls
Uitgever: Entertainment One
Tijdsduur: 100 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.