logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Equalizer 2

Het is weer zo ver: oud-CIA agent Robert McCall leeft al heel wat jaren undercover, nadat hij door is gewaand door vriend en vijand. Vooral vanwege die vijanden houdt hij zich gedeisd, natuurlijk. Er is eigenlijk maar een goede vriendin waar hij nog contact mee heeft, die bezoekt hem zo nu en dan en kijkt of alles nog wel goed met Robert gaat. En dat is zo. Hij heeft zo zijn eigen bezigheden en een geweldige manier gevonden om mensen te helpen.

Uber helper

Robert maakt in The Equalizer 2 zijn dagen namelijk vol als Uber-chauffeur. Zo leert hij telkens nieuwe mensen kennen. Hoewel hij niet echt spraakzaam is, lijkt hij wel te genieten van het menselijke contact. Ook in zijn bruut heeft hij contact met jong en oud. Maar er is meer, want doordat hij in gesprek komt met verschillende mensen, ontdekt hij ook dat sommigen heel diepe problemen hebben. Waar alleen zijn expertise nog nuttig is. En zo lost hij zaken op die andere mensen voor onmogelijk zouden hebben gehouden. Die ook onmogelijk zijn, als iemand nog op papier in leven zou zijn.

Dichtbij

In zijn rustige leventje kwijnt Robert eigenlijk stiekem weg. Hij heeft zijn vrouw verloren en rouwt daar nog iedere dag om. Wanneer zijn enige vriendin op een moordzaak wordt gezet en tijdens het onderzoek zelf om het leven komt, gaat hem dat niet in de koude kleren zitten. Hij gaat op onderzoek uit en keert iedere steen om tot hij heeft gevonden wat hij zocht.


Recensie over The Equalizer 2

Denzel Washington leeft zich in The Equalizer 2 helemaal uit als ex-badass soldaat en CIA-agent. Hij schuwt geweld niet en lost op die manier heel wat vervelende en bizarre klusjes op waar mensen mee zitten. Een nobel streven, maar het maakt de film misschien wel een tikje rommelig en chaotisch. Als het een computergame was, zou ik zeggen dat je door de sidequests het verhaal een beetje bijster raakt. Dat het een vette actiefilm is, staat als een paal boven water.

Score: 8


Informatie

Titel: The Equalizer 2
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 121 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.