logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: The Drop, Sony Pictures

Ik kon me eerlijk gezegd niet iets voorstellen bij het concept van The Drop – het kon een briljante komedie worden, of een Amerikaanse klucht met flauwe humor. Het verhaal gaat namelijk over een aankomend huwelijk, waarbij een aantal vrienden bij elkaar komen in een exotisch oord. Bij aankomst krijgt één van de vrouwen de baby van een vriendin in handen… en laat het kindje vallen. Er gebeurt natuurlijk niets ernstigs, maar de gemoederen staan vanaf dat moment wel op scherp – met alle gevolgen van dien.

Momentopnames

Het had een fantastische komedie kunnen zijn, zoals The Hangover, met excentrieke vrienden die elkaar door de meest bizarre situaties sleuren, maar helaas blijft het in The Drop op momenten van humor… en veel praten tussendoor. Die gesprekken verlopen lang niet altijd soepel en vloeiend, waardoor het tempo behoorlijk uit de film wegzakt. Bovendien lijkt het erop dat de acteurs veel van de dialogen hebben geïmproviseerd, waardoor de lijn uit het verhaal niet altijd helder in beeld is. Je vraagt je soms echt af: waar gaat de film nu eigenlijk over? En hoezo neem je een bruidstaart mee in een vliegtuig?

Bekijk de trailer van The Drop

Eigenaardige personages

Een van de grootste problemen zit hem misschien wel in het feit dat de personages gewoon niet leuk zijn. Ze zijn oppervlakkig en egoïstisch. Ze zijn allemaal meer met hun eigen ding bezig dan dat ze een vriendenclubje vormen en je leert ze niet echt goed kennen. Het groepje is er ook te groot voor, en de filmlengte te kort. Ieder personage heeft zo zijn unieke karaktertrekjes, maar geen van die trekjes is ook echt leuk of excentriek.


Recensie over The Drop

Misschien gaat The Drop er wel om dat vriendengroepjes op een gegeven moment gewoon ophouden te bestaan. De levens van onze studievrienden zijn zo ver uit elkaar gegroeid, dat ze niets meer met elkaar gemeen hebben. De dynamiek is compleet weg. Een paar dwarrelende anekdotes over het verleden (en Lex die een relatie heeft gehad met verschillende vrienden) doen daar niets meer aan af. Een aantal nieuwe elementen, zoals het pistool, de irritante seksistische tienerzoon en de hippies die het resort runnen doen daar niets aan af.

Score: 4


Informatie

Titel: The Drop
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 92 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Grof taalgebruikBevat scenes met seks

Bekijk deze film op: Netflix | Prime Video | Disney+ | Pathe Thuis

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.